Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Newsbeast]: Η ύπουλη Μηνιγγίτιδα Β που μπορεί να «κρυφτεί» πίσω από τις ιώσεις του χειμώνα
[Newsbeast]: Η ύπουλη Μηνιγγίτιδα Β που μπορεί να «κρυφτεί» πίσω από τις ιώσεις του χειμώνα

[Newsbeast]: Η ύπουλη Μηνιγγίτιδα Β που μπορεί να «κρυφτεί» πίσω από τις ιώσεις του χειμώνα

Η πρόληψη εναντίον της νόσου μέσω εμβολιασμού είναι κομβικής σημασίας

Δύο νέα κρούσματα μηνιγγίτιδας καταγράφηκαν στην Ελλάδα τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου, για να ανεβάσουν με αυτόν τον τρόπο ακόμη περισσότερο τον αριθμό των ατόμων που νόσησαν μέσα στο 2019. Πρόκειται για ένα τρίχρονο παιδάκι στην Κρήτη και ένα κοριτσάκι νηπιαγωγείου στην Ηγουμενίτσα.

Η Μηνιγγίτιδα Β είναι μια ιδιαίτερα επικίνδυνη και ύπουλη νόσος, η οποία δεν κάνει διακρίσεις, εκδηλώνεται με συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά μιας απλής ίωσης, με αποτέλεσμα να μπερδεύει τους γονείς, προσβάλει μωράκια, νήπια και νεαρούς ενήλικες και εξελίσσεται ταχύτατα -μέσα σε μόλις 24 ώρες. Μάλιστα, μπορεί να προκαλέσει μόνιμες αναπηρίες ή να οδηγήσει ακόμη και στον θάνατο, σε περίπτωση που δεν υπάρξει έγκαιρη διάγνωση.

Οι γονείς επιβάλλεται να επισκεφτούν τον παιδίατρο και να ενημερωθούν σχετικά με τη νόσο και τη σημασία της πρόληψης, με αφορμή τις επικείμενες ιώσεις του χειμώνα και δεδομένου ότι μέσα στη χρονιά καταγράφηκαν κρούσματα σε διάφορες περιοχές της χώρας. Πιο πρόσφατα είναι τα δύο κρούσματα ιογενούς μηνιγγίτιδας μικρών παιδιών που νοσηλεύονται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Όσον αφορά το κρούσμα στην Κρήτη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών που μεταφέρει η ιστοσελίδα flashnews.gr , το παιδάκι ανταποκρίνεται πλήρως στη θεραπεία και η πορεία της υγείας του εξελίσσεται ομαλά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!