Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Newsbeast]: Υποχωρούν εκ νέου οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων
[Newsbeast]: Υποχωρούν εκ νέου οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων

[Newsbeast]: Υποχωρούν εκ νέου οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων

Το «κλιμα» στην ευρωζώνη μετά την επιλογή Λαγκάρντ για την προεδρία της ΕΚΤ

Περαιτέρω αποκλιμάκωση καταγράφουν σήμερα οι αποδόσεις των ιταλικών κρατικών ομολόγων , υποχωρώντας σε χαμηλά επίπεδα που έχουν να καταγραφούν από το 2016, αφότου η Ιταλία απέφυγε την απειλή πειθαρχικής διαδικασίας για τα δημόσια οικονομικά της και ενώ οι αγορές στοιχηματίζουν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα διατηρήσει τη χαλαρή της πολιτική υπό την Κριστίν Λαγκάρντ.

Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να μην προχωρήσει σε διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος σε βάρος της Ιταλίας έδωσε νέα ώθηση για την αγορά ομολόγων. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε έξι μήνες που οι Βρυξέλλες υπαναχώρησαν από μια διαδικασία σε βάρος της Ιταλίας για το χρέος της, κάτι που δείχνει την προθυμία της Ρώμης να συμβιβαστεί, αλλά και την πιο χαλαρή ερμηνεία από την πλευρά των Βρυξελλών των δημοσιονομικών κανόνων της ΕΕ, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ.

Οι αποδόσεις των 10ετών ιταλικών ομολόγων έχουν μειωθεί πάνω από 50 μονάδες βάσης από τις αρχές της εβδομάδας και οδεύουν προς την καλύτερη εβδομαδιαία επίδοσή τους από τον Απρίλιο του 2012. Σήμερα βρίσκονται στο 1,576%, έχοντας φθάσει πέρυσι έως το 3,78%. Η διαφορά (spread) απόδοσης μεταξύ των ιταλικών και γερμανικών ομολόγων μειώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδό της από τον Μάιο του 2018 στις 194 μονάδες βάσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!