Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Υπερδιπλασιάστηκαν τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που έφτασαν στην Ιταλία το 2016
[Newsbeast]: Υπερδιπλασιάστηκαν τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που έφτασαν στην Ιταλία το 2016

[Newsbeast]: Υπερδιπλασιάστηκαν τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που έφτασαν στην Ιταλία το 2016

Η «ανησυχητική τάση» εκθέτει χιλιάδες παιδιά στον κίνδυνο της εκμετάλλευσης, αναφέρει η UNICEF

Ο αριθμός των ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων που καταφθάνουν με πλοιάρια στην Ιταλία υπερδιπλασιάστηκε το 2016 συγκριτικά με το προηγούμενο έτος σύμφωνα με το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF), που ανέφερε ότι αυτή η «ανησυχητική τάση» εκθέτει χιλιάδες παιδιά στον κίνδυνο της εκμετάλλευσης.

Περίπου 25.800 ασυνόδευτοι ανήλικοι διέπλευσαν την Μεσόγειο με προορισμό τις ακτές της Ιταλίας το 2016, ανέφερε η υπηρεσία των ΗΕ, με την πλειοψηφία αυτών των παιδιών να προέρχονται από την Ερυθραία, την Αίγυπτο, την Γκάμπια και την Νιγηρία.

Ενώ τα περισσότερα από τα προσφυγόπουλα είναι έφηβα αγόρια, το Ταμείο υπογράμμισε πως ένας αυξανόμενος αριθμός κοριτσιών πραγματοποιεί επίσης το επικίνδυνο θαλάσσιο ταξίδι και εκτίθεται στον κίνδυνο σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

«Αυτοί οι αριθμοί υποδεικνύουν μια ανησυχητική τάση ενός αυξανόμενου αριθμού ιδιαίτερα ευάλωτων παιδιών που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές τους για να φτάσουν στην Ευρώπη», τόνισε ο Λούτσιο Μελάντρι, διευθυντής της UNICEF για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

«Τα υπάρχοντα εφαρμοζόμενα συστήματα δεν προστατεύουν αυτά τα παιδιά που βρίσκονται ολομόναχα σε ένα εντελώς ανοίκειο περιβάλλον. Επειδή βρίσκονται σε μετακίνηση, χρειάζεται μια συντονισμένη απάντηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να κρατήσει τα παιδιά ασφαλή», σημείωσε ο Μελάντρι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!