Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 13 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Υπέρ του Παγκόσμιου Συμφώνου για τη μετανάστευση η Κομισιόν
[Newsbeast]: Υπέρ του Παγκόσμιου Συμφώνου για τη μετανάστευση η Κομισιόν

[Newsbeast]: Υπέρ του Παγκόσμιου Συμφώνου για τη μετανάστευση η Κομισιόν

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο χαιρετίζει την έγκρισή του στο Μαρακές

Τη λύπη τους για το γεγονός ότι πολλές χώρες απέσυραν την υποστήριξή τους στο Παγκόσμιο Σύμφωνο για τη μετανάστευση και δεν υπέγραψαν, λόγω μιας «καμπάνιας παραπληροφόρησης», εξέφρασαν ευρωβουλευτές, καθώς πρόκειται για ένα μη νομικά δεσμευτικό πλαίσιο που δεν δημιουργεί νέες υποχρεώσεις για τα κράτη και σέβεται πλήρως την αρχή της εθνικής κυριαρχίας.

Η παγκόσμια σύμβαση που εγκρίθηκε κατά τη διακυβερνητική διάσκεψη στο Μαρακές είναι το πρώτο παγκόσμιο πολυμερές πλαίσιο για την ενίσχυση του διεθνούς συντονισμού για την ανθρώπινη κινητικότητα, που καλύπτει όλες τις πτυχές του κύκλου μετανάστευσης. Βασίζεται στις αρχές της εταιρικής σχέσης, της κοινής ευθύνης και της κατανόησης ότι καμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες αυτού του φαινομένου.

Όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το Κοινοβούλιο πιστεύει ότι είναι σημαντικό να βρεθούν μακροπρόθεσμες λύσεις για την αντιμετώπιση των βασικών αιτιών της παράνομης μετανάστευσης και της αναγκαστικής μετακίνησης. Επομένως, η εφαρμογή του συμπεράσματος πρέπει να συμβαδίζει με την εφαρμογή της ατζέντας του ΟΗΕ για το 2030, όπως ορίζεται στους Στόχους Στρατηγικής Ανάπτυξης, καθώς και με την εξασφάλιση αυξημένων επενδύσεων στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πιστεύει ακράδαντα ότι η διεθνής συνεργασία για τη μετανάστευση πρέπει να βασίζεται στον άνθρωπο και να βασίζεται στα ανθρώπινα δικαιώματα. Η Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων πρέπει να βρίσκεται στον πυρήνα της διακυβέρνησης της μετανάστευσης παράλληλα με τις υφιστάμενες υποχρεώσεις του διεθνούς δικαίου, όπως η Σύμβαση για τους Πρόσφυγες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!