Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Υπέρ των συμβάσεων ενίσχυσης της Υγείας από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος η επιτροπή της Βουλής
[Newsbeast]: Υπέρ των συμβάσεων ενίσχυσης της Υγείας από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος η επιτροπή της Βουλής

[Newsbeast]: Υπέρ των συμβάσεων ενίσχυσης της Υγείας από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος η επιτροπή της Βουλής

«Θα επιχειρήσουμε να δημιουργήσουμε ένα μοντέλο, που εάν κριθεί επιτυχημένο θα το εφαρμόσουμε και σε άλλα νοσοκομεία»

Υπέρ της κύρωσης των τεσσάρων συμβάσεων του Δημοσίου με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος , για την ενίσχυση και την αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της Υγείας, τάχθηκε στην πλειοψηφία της η επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Οι συμβάσεις αυτές περιλαμβάνουν δωρεές του Κοινωφελούς Ιδρύματος Σταύρος Ε. Νιάρχος

  1. στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για εξοπλισμό και υποτροφίες στη σχολή Επιστημών Υγείας
  2. στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός για εξοπλισμό και μεταπτυχιακές σπουδές στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νοσηλευτών,
  3. στην ανώνυμη εταιρεία Μονάδων Υγείας του ΕΚΠΑ για εκπαιδευτικά προγράμματα στον τομέα του τραύματος, εξοπλισμό χειρουργικών προσομοιωτών κ.ά., καθώς και
  4. για τη χρηματοδότηση πενταετούς προγράμματος για την πρόληψη και εκπαίδευση ελέγχου των νοσοκομειακών λοιμώξεων και της μικροβιακής αντοχής.

Όπως τόνισε ο παριστάμενος υφυπουργός Υγείας Βασίλειος Κοντοζαμάνης , το «Νιάρχος» αλλά και όλα τα ιδρύματα που συμβάλλουν στην υλοποίηση δωρεών, αποτελούν τους σύγχρονους εθνικούς ευεργέτες, καταδεικνύουν τη μεγαλοσύνη των Ελλήνων, αλλά και την ευθύνη της Πολιτείας να λειτουργήσει τις δομές και τα προγράμματα προς όφελος των πολιτών. Αναφερόμενος ιδιαίτερα στη δωρεά που σχετίζεται με την αντιμετώπιση των λοιμώξεων, αλλά και σε σχετικούς προβληματισμούς βουλευτών, ο κ. Κοντοζαμάνης είπε ότι οι λοιμώξεις αποτελούν μείζον πρόβλημα των ελληνικών νοσοκομείων και ότι η δωρεά του ιδρύματος, έχει ως στόχο τη δημιουργία 8 πρότυπων κέντρων στα νοσοκομεία για την πρόληψη και τον έλεγχο των λοιμώξεων και της μικροβιακής αντοχής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!