Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Οι ΗΠΑ θα μειώσουν σε μόλις 18.000 τους πρόσφυγες που θα δεχθούν το επόμενο έτος
[Newsbeast]: Οι ΗΠΑ θα μειώσουν σε μόλις 18.000 τους πρόσφυγες που θα δεχθούν το επόμενο έτος

[Newsbeast]: Οι ΗΠΑ θα μειώσουν σε μόλις 18.000 τους πρόσφυγες που θα δεχθούν το επόμενο έτος

«Ο Ντόναλντ Τραμπ θα δίνει πάντα προτεραιότητα στην ευημερία των Αμερικανών πολιτών»

Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα μειώσει σχεδόν στο μισό τον αριθμό των προσφύγων που γίνονται δεκτοί στη χώρα, προκαλώντας αντιδράσεις από τις ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Στη διάρκεια του οικονομικού έτους 2020, που ξεκινά την 1η Οκτωβρίου, το πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων θα αφορά 18.000 ανθρώπους έναντι 30.000 το τρέχον οικονομικό έτος και σχεδόν 85.000 το 2006, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο αριθμός αυτός αποτελεί ιστορικό χαμηλό από το 1980 οπότε ξεκίνησε το πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων. Το προηγούμενο χαμηλότερο ποσοστό υποδοχής προσφύγων στις ΗΠΑ είχε καταγραφεί το 2002, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου , όταν είχαν γίνει δεκτοί περίπου 27.000 άνθρωποι.

Η απόφαση αυτή τώρα πρέπει να συζητηθεί στο Κογκρέσο προτού λάβει την έγκριση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ , η μάχη του οποίου κατά της μετανάστευσης έχει αναχθεί σε βασικό ζήτημα της προεκλογικής του εκστρατείας, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ο πρόεδρος θα δίνει πάντα προτεραιότητα στην ευημερία των Αμερικανών πολιτών», υπογράμμισε ο Λευκός Οίκος .

Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, «το βάρος το οποίο πέφτει τώρα στο αμερικανικό σύστημα μετανάστευσης πρέπει να μειωθεί προτού οι ΗΠΑ μπορέσουν να δεχθούν μεγάλο αριθμό προσφύγων».

«Μια πολύ θλιβερή ημέρα»

«Στο ποσοστό υποδοχής προσφύγων θα πρέπει επίσης να λαμβάνονται υπόψη τα συμφέροντά μας αναφορικά με την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική», πρόσθεσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Τα τελευταία χρόνια οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν συλλάβει ύποπτους για τρομοκρατική δράση που πέρασαν μέσω του προγράμματος μετεγκατάστασης», κατήγγειλε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!