Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Οι ΗΠΑ αποχωρούν από τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα
[Newsbeast]: Οι ΗΠΑ αποχωρούν από τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα

[Newsbeast]: Οι ΗΠΑ αποχωρούν από τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα

«Η ενέργεια θα αποδυναμώσει την Αμερική»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε τα σχέδιά του για την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα.

Η αμερικανική κυβέρνηση θα ενεργοποιήσει τη διαδικασία αποχώρησης σε χρονικό διάστημα λιγότερο των δύο εβδομάδων.

Στη διάρκεια διάσκεψης για την ενέργεια χθες, στο Πίτσμπεργκ, ο πρόεδρος Τραμπ υποστήριξε την αύξηση της παραγωγής φυσικού αερίου και αργού πετρελαίου, την προσπάθειά του να ανακαλέσει την εφαρμογή ομοσπονδιακών κανονισμών για τη βιομηχανία της ενέργειας, αλλά και την πρόθεση της κυβέρνησής του να θέσει τις ΗΠΑ εκτός της διεθνούς συμφωνίας για το κλίμα που υπογράφηκε το 2015 στο Παρίσι.

«Η Συμφωνία του Παρισιού θα επιβάλλει στους Αμερικανούς παραγωγούς εξαντλητικούς κανονιστικούς περιορισμούς, σε βαθμό που δεν θα πιστεύετε, ενώ θα επιτρέπει στους ξένους παραγωγούς να ρυπαίνουν έχοντας ατιμωρησία. Αυτό που δεν θέλουμε είναι να τιμωρήσουμε τους Αμερικανούς κάνοντας πλούσιους τους ξένους που μολύνουν το περιβάλλον. Είμαι υπερήφανος να το πω και λέγεται Πρώτα η Αμερική», είπε ο πρόεδρος Τραμπ, ο οποίος μοιράστηκε την εξέδρα με δεκάδες εργαζόμενους που φορούσαν κράνη εργασίας.

Οι επικριτές της αποχώρησης των ΗΠΑ από τη συμφωνία για το κλίμα υποστηρίζουν ότι η αποχώρηση πλήττει την παγκόσμια ηγεσία των ΗΠΑ για την μετάβαση σε μία καθαρότερη οικονομία με τεχνολογίες που προωθούν την αιολική και την ηλιακή ενέργεια, αλλά και τη χρήση μπαταριών αναβαθμισμένης ενεργειακής τεχνολογίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!