Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
4 °C 11 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
2 °C 8 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Υπ. Εξωτερικών: Απαράδεκτες γενικεύσεις από τα Τίρανα
[Newsbeast]: Υπ. Εξωτερικών: Απαράδεκτες γενικεύσεις από τα Τίρανα

[Newsbeast]: Υπ. Εξωτερικών: Απαράδεκτες γενικεύσεις από τα Τίρανα

Για «ακήρυκτη εκστρατεία μίσους και βίας» κάνει λόγο το αλβανικό ΥΠΕΞ

Για «απαράδεκτες γενικεύσεις» αναφορικά με διαφορετικές ποινικές υποθέσεις που αφορούν σε δολοφονίες Αλβανών πολιτών κατηγορεί το υπουργείο Εξωτερικών το αντίστοιχο της Αλβανίας, απαντώντας σε ανακοίνωση από τα Τίρανα .

Στην ανακοίνωσή του, το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφραζε τη λύπη του για τη δολοφονία νεαρού Αλβανού στην Καβάλα , καθώς και την ανησυχία του για τη «σειρά δολοφονιών Αλβανών πολιτών στην Ελλάδα τις δύο τελευταίες εβδομάδες «, υποστηρίζοντας πως τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν δολοφονηθεί στη χώρα μας τέσσερις Αλβανοί υπήκοοι.

Στην ίδια ανακοίνωση, το αλβανικό ΥΠΕΞ καλούσε τις ελληνικές αρχές να βάλουν «φρένο» στη δράση της Χρυσής Αυγής και άλλων εξτρεμιστικών κύκλων και έκανε λόγο για «ακήρυκτη εκστρατεία μίσους και βίας» σε βάρος των Αλβανών πολιτών.

Απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου αναφορικά με την ανακοίνωση του αλβανικού Υπουργείου Εξωτερικών, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Γεννηματάς, δήλωσε τα εξής:

«Η Ελλάδα είναι μία ευρωπαϊκή χώρα, όπου το Κράτος Δικαίου λειτουργεί αποτελεσματικά. Οι αρμόδιες Αρχές επιλήφθηκαν άμεσα των υποθέσεων που αναφέρει το Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας, οι οποίες διερευνήθηκαν και ήδη εξιχνιάστηκαν, ως αναφέρεται άλλωστε και σε σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η αποφασιστικότητα των Ελληνικών Αρχών να πατάξουν το έγκλημα σε κάθε μορφή του είναι δεδομένη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!