Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Υπ. Εσωτερικών: Επιταχύνεται η διαδικασία δημοπράτησης των Μονάδων Διαχείρισης Απορριμμάτων
[Newsbeast]: Υπ. Εσωτερικών: Επιταχύνεται η διαδικασία δημοπράτησης των Μονάδων Διαχείρισης Απορριμμάτων

[Newsbeast]: Υπ. Εσωτερικών: Επιταχύνεται η διαδικασία δημοπράτησης των Μονάδων Διαχείρισης Απορριμμάτων

Στόχος είναι η έγκαιρη απορρόφηση χρηματοδότησης άνω των 400 εκατ., στο πλαίσιο της «εθνικής» προτεραιότητας

Επιταχύνεται η διαδικασία δημοπράτησης των δεκαεπτά Μονάδων Διαχείρισης Απορριμμάτων, ανά την επικράτεια, από το ΥΠΕΝ με στόχο την ολοκλήρωσή της εντός του 2020.

Στόχος είναι η έγκαιρη απορρόφηση χρηματοδότησης άνω των 400 εκατ., στο πλαίσιο της «εθνικής» προτεραιότητας, που έχει θέσει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστής Χατζηδάκης . Αυτό διαμήνυσε ο γενικός γραμματέας διαχείρισης αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα και σε συνέχεια ευρείας σύσκεψης, που είχε πραγματοποιηθεί υπό τον υπουργό ΠΕΝ στις 30 Δεκεμβρίου 2019, όταν ο κ. Χατζηδάκης είχε τονίσει ότι «η διαχείριση απορριμμάτων είναι πρώτιστα θέμα εθνικού φιλότιμου, δημόσιας υγείας και Πολιτισμού».

«Εργαζόμαστε για κάθε μία περίπτωση Μονάδας Διαχείρισης Απορριμμάτων ξεχωριστά, με όλους τους υπεύθυνους δημοπράτησης, προκειμένου να γίνουν όλα όπως πρέπει. Οφείλουμε όλοι μαζί να κερδίσουμε έγκαιρα την αντίστοιχη χρηματοδότηση και η χώρα να αποκτήσει τις απαιτούμενες Μονάδες Διαχείρισης Απορριμμάτων», δήλωσε ο κ. Γραφάκος μετά τις συναντήσεις του με τον δήμαρχο Τρικκαίων και πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου, και κατόπιν με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του ο κ. Γραφάκος πραγματοποιεί συναντήσεις με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού, καθώς και τους επικεφαλής Φορέων Διαχείρισης Στερών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ), που είναι υπεύθυνοι για τη δημοπράτηση 6 Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων στα Τρίκαλα, τη Λάρισα, τον Βόλο, τη Χαλκίδα, τη Λαμία και τη Φωκίδα.

Υπογραμμίζεται, ότι σε όλη την επικράτεια, αυτή την στιγμή λειτουργούν μόνον 4 σύγχρονες Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων, σε Κοζάνη, Σέρρες, Γιάννενα και Χανιά και δύο πεπαλαιωμένες που χρήζουν αναβάθμισης, σε Αττική (Φυλή) και Κρήτη (Ηράκλειο).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!