Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Newsbeast]: Τι είναι η επιβλαβής μπλε ακτινοβολία και πώς μπορούμε να προφυλαχθούμε από αυτή
[Newsbeast]: Τι είναι η επιβλαβής μπλε ακτινοβολία και πώς μπορούμε να προφυλαχθούμε από αυτή

[Newsbeast]: Τι είναι η επιβλαβής μπλε ακτινοβολία και πώς μπορούμε να προφυλαχθούμε από αυτή

Έχετε αναρωτηθεί γιατί μετά από πολλές ώρες στον υπολογιστή αισθάνεστε κουρασμένα τα μάτια σας;

Κάθε φορά που ερχόμαστε σε επαφή με φυσικές ή τεχνητές πηγές φωτός, όπως ο ήλιος, οι λαμπτήρες LED, οι υπολογιστές και άλλα πολλά, τα μάτια μας εκτίθενται, μεταξύ άλλων, σε μπλε φως, το οποίο και θεωρείται εν μέρει επικίνδυνο γιατί απαρτίζεται από μικρότερα μήκη κύματος με περισσότερη ενέργεια από το υπόλοιπο ορατό φάσμα φωτός.

Ως εκ τούτου, τα τελευταία χρόνια επιστήμονες διεξάγουν έρευνες για την επικινδυνότητα των μπλε δεσμίδων ακτινοβολίας και διερευνούν τις πιθανές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του εν λόγω μπλε φωτός στην υγεία των ματιών μας. Σύμφωνα με τις έρευνες αυτές, το μπλε φως απορροφάται από συγκεκριμένα μόρια του αμφιβληστροειδούς χιτώνα προκαλώντας βλάβες στα κύτταρα του, το οποίο μπορεί να είναι μία πιθανή αιτία για μελλοντική εκδήλωση της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας.

Επιπλέον, η πολύωρη χρήση συσκευών που εκπέμπουν μπλε φως, προκαλεί έντονη κούραση στα μάτια και πολύ συχνά ξηροφθαλμία – λόγω της έντονης εστίασης στην οθόνη και της μειωμένης συχνότητας βλεφαρισμού – με αποτέλεσμα τη θολή όραση.

Τέλος, η μπλε ακτινοβολία αποτελεί πηγή για καταστολή της έκκρισης της ορμόνης μελατονίνης, πράγμα που δημιουργεί διαταραχές στο κιρκάδιο (βιολογικό) ρολόι, έλλειψη ύπνου ακόμα και κατάθλιψη.

Λύση στα ανωτέρω έρχεται να προσφέρει μία ευρεία γκάμα οφθαλμικών φακών που χάρη στο υλικό τους ή/και τις επιστρώσεις τους θα σας προσφέρουν μία σειρά βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων πλεονεκτημάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!