Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 18 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Ειδικοί φρουροί: Θα δείτε «μπλε γιλέκα» για τα αναδρομικά
[Newsbeast]: Ειδικοί φρουροί: Θα δείτε «μπλε γιλέκα» για τα αναδρομικά

[Newsbeast]: Ειδικοί φρουροί: Θα δείτε «μπλε γιλέκα» για τα αναδρομικά

Προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις

Κινητοποιήσεις με «μπλε γιλέκα» προαναγγέλλουν οι ειδικοί φρουροί για τα αναδρομικά τους, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση του σωματείου τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους:

Μέχρι πριν λίγη ώρα κορυφώθηκαν μια σειρά επικοινωνιών και συναντήσεων, όπως με στελέχη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (γραφείο κας Υπουργού),με τελευταία την σημερινή έκτακτη συνάντηση που πραγματοποίησε το προεδρείο του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α., με τους τεχνικούς του Συμβούλους, στο Αρχηγείο, παρουσία του Προϊστάμενου του Κλάδου Οικονομοτεχνικών και Πληροφορικής Ντζιοβάρα Παναγιώτη ,του Προϊστάμενου της Διεύθυνσης Χρηματικού Λιάρου Δ. και της Υποδ/ντριας Χρηματικού κας Βαργιαμήδου Αθ., όπου και ελπίζουμε ότι τέθηκαν οι σωστές βάσεις και υπήρξε εκατέρωθεν η ενημέρωση, ώστε οι πιο πάνω λαϊκή ρήση να διαψευστεί.

Το πρόβλημα

Αδιαμφισβήτητα ο ν. 4575/2018 δημιουργεί την εμπλοκή που δημιουργείται στην καταβολή του υπολοίπου των δικαιούμενων αναδρομικών αποδοχών στους ΕΦ και προερχομένων εξ αυτών αστυνομικών.

Το πρόβλημα οδηγήθηκε σε αδιέξοδο ύστερα και από την υπ’ αριθ. 2/ 88411/ΔΕΠ από 4-12-2018 κ.υ.α. με τις αντιφατικές και εντελώς ακατανόητες διατάξεις των άρθρων 1 παρ. 1 και 5 αυτής.

Άρθρο 1 παρ. 1

Το χρηματικό ποσό που απορρέει από τις διατάξειςτης παρ. 1 του άρθρου 10 του ν. 4575/2018 (Α’ 192)

Άρθρο 10 ν. 4575/2018
Καταβολή εφάπαξ χρηματικού ποσού στα στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας
1. Στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και για όσο χρόνο αυτά ήταν εν ενεργεία κατά το χρονικό διάστημα από 1.8.2012 έως και 31.12.2016, καταβάλλεται εφάπαξ χρηματικό ποσό, που αντιστοιχεί στη διαφορά μεταξύ των μηνιαίων αποδοχών που θα δικαιούνταν να λάβουν με βάση τις ισχύουσες κατά την 31.7.2012 μισθολογικές διατάξεις και των μηνιαίων αποδοχών που πράγματι τους κατεβλήθησαν με βάση το άρθρο 86 του ν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!