Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Οι ειδικοί «αποκωδικοποιούν» το ρήγμα των Ιωαννίνων
[Newsbeast]: Οι ειδικοί «αποκωδικοποιούν» το ρήγμα των Ιωαννίνων

[Newsbeast]: Οι ειδικοί «αποκωδικοποιούν» το ρήγμα των Ιωαννίνων

Στο μικροσκόπιο των επιστημόνων μετά τον σεισμό

Στο μικροσκόπιο ειδικών επιστημόνων μπαίνει πλέον το ρήγμα των Ιωαννίνων, οι ιδιομορφίες και οι περιπλοκότητες που παρουσιάζει. Την ίδια ώρα, οι εκτιμήσεις όλων είναι ότι η κατάσταση εξομαλύνεται και καταγράφεται μία φυσιολογική μετασεισμική δραστηριότητα.

Από το πρωί βρίσκεται στα Γιάννινα ο καθηγητής Γεωλογίας στο ΑΠΘ, ειδικευμένος σε ενεργά ρήγματα Σπύρος Παυλίδης καθώς και συνεργάτες του, όπως επίσης και ο Διευθυντής από το Ινστιτούτο Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών Βασίλης Λεκίδης με την ομάδα του.

Ο κ. Παυλίδης αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά του ρήγματος, για το οποίο υπάρχουν αρκετά δεδομένα καταγεγραμμένα και υπογράμμισε ότι η μικρή επιτάχυνση του σεισμού ήταν αυτή στην οποία οφείλεται το γεγονός ότι δεν σημειώθηκαν ζημιές.

Ο ίδιος, σύμφωνα με το epiruspost.gr , μίλησε για μία ομάδα ρηγμάτων που εκτείνεται από βάθος δέκα χιλιομέτρων αλλά δεν φτάνει στην επιφάνεια. Με ανάστροφη κίνηση, δηλαδή ένα «καβαλίκεμα» των πετρωμάτων, γεγονός που κάνει το ρήγμα διαφορετικό από όλα τα υπόλοιπα του ελλαδικού χώρου.

«Είναι ένα πολύ μεγάλο, τυφλό ρήγμα, που δεν φτάνει στην επιφάνεια. Αυτό είναι θετικό γιατί η κίνηση κατανέμεται σε πολλά μικρότερα και η ενέργεια μειώνεται ωσότου φτάσει στην επιφάνεια», σημείωσε ο κ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!