Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Newsbeast]: Η ιδιαίτερη σχέση του κρίταμου με το αλάτι
[Newsbeast]: Η ιδιαίτερη σχέση του κρίταμου με το αλάτι

[Newsbeast]: Η ιδιαίτερη σχέση του κρίταμου με το αλάτι

Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην κουζίνα το πολύτιμο βότανο

Το κρίταμο μεγαλώνει δίπλα στη θάλασσα, γι’ αυτό και πολλοί πιστεύουν ότι είναι φυσικά αλατισμένο. Η σχέση του κρίταμου με το αλάτι όμως είναι πιο σύνθετη: Ο λόγος που το κρίταμο μεγαλώνει δίπλα στη θάλασσα δεν είναι ότι περιέχει πολύ αλάτι. Είναι το ακριβώς αντίθετο, ότι κρατά το αλάτι μακριά από τον οργανισμό του.

Η πραγματικότητα είναι ότι το φυτό στα πρώτα του στάδια μεγαλώνει πολύ αργά, εξ ου και στη φύση δεν μπορεί να επιβιώσει παρά μόνο εκεί που δεν έχει καθόλου ανταγωνισμό, εκεί δηλαδή όπου το αλάτι, λειτουργώντας σαν ζιζανιοκτόνο δεν αφήνει κανένα άλλο φυτό να μεγαλώσει.

Έχει λοιπόν το κρίταμο αλάτι; Αν το μαζέψεις δίπλα στη θάλασσα είναι φυσικά αλατισμένο απ’ έξω, από τον αφρό των κυμάτων, όμως η περιεκτικότητα του φυτού σε αλάτι είναι σχετικά χαμηλή. Γι’ αυτό κι αν το αποξηράνεις και το αναμίξεις με θαλασσινό αλάτι, το αποτέλεσμα είναι και νόστιμο και υγιεινό: το άρωμα και τα αιθέρια έλαια του κρίταμου δίνουν γεύση, ενώ η περιεκτικότητα του τελικού μίγματος σε αλάτι είναι πολύ χαμηλότερη από το κανονικό μαγειρικό αλάτι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!