Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Newsbeast]: Ιατρικός Βελονισμός: πολύτιμος σύμμαχος για τα υπογόνιμα ζευγάρια
[Newsbeast]: Ιατρικός Βελονισμός: πολύτιμος σύμμαχος για τα υπογόνιμα ζευγάρια

[Newsbeast]: Ιατρικός Βελονισμός: πολύτιμος σύμμαχος για τα υπογόνιμα ζευγάρια

Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε από την Γιατρό Μαρκέλλα Σεγρέδου

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο βελονισμός προτείνεται ως συμπληρωματική αλλά και αυτόνομη θεραπεία σε πολλά γυναικολογικά προβλήματα που αφορούν στη δυσμηνόρροια, το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, τις ημικρανίες, το χρόνιο πυελικό πόνο, την διαχείριση των συμπτωμάτων της κλιμακτηρίου.

Τις τελευταίες μάλιστα δεκαετίες, νεότερες επιστημονικές εργασίες στην Δύση, επιβεβαιώνουν και την βοήθεια του βελονισμού στην γυναικεία αλλά και κάποιες φορές στην αντρική υπογονιμότητα. Υπάρχουν προγράμματα για την υποστήριξη της γονιμότητας με φυσική διαδικασία και άλλα, τα οποία συνοδεύουν την διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης (IVF), την διαδικασία προετοιμασίας για ωοληψία με φυσικό κύκλο, την εμβρυομεταφορά.

Η αποτελεσματικότητα του βελονισμού στην βελτίωση της υπογονιμότητας , αποδίδεται στην ρυθμιστική δράση του στο νευρικό, ενδοκρινικό και ανοσοποιητικό σύστημα καθώς επίσης και στον άξονα του συμπαθητικού συστήματος.

Πιο αναλυτικά, ο βελονισμός σύμφωνα πάντα με επιστημονικές εργασίες στο Δυτικό Ιατρικό κόσμο θεωρείται ότι:

Ρυθμίζει τις ορμόνες αναπαραγωγής

Η ομαλή λειτουργία του άξονα υποθάλαμος – υπόφυση – ωοθήκες είναι απαραίτητη για την παραγωγή των ορμονών αναπαραγωγής και κατ΄ επέκταση την διαμόρφωση του κύκλου της έμμηνου ρύσης. Ο βελονισμός συντονίζει την λειτουργία αυτή και του συμπαθητικού συστήματος παράλληλα, ευνοώντας έτσι την φυσιολογική παραγωγή των ορμονών. (Chen 1997, Zhou 2017)

Μπορεί να προκαλέσει ωορρηξία

Ήδη από τις πρώτες εργασίες για την υπογονιμότητα έχει επιβεβαιωθεί η βοήθεια του βελονισμού στην πρόκληση ωορρηξίας είτε αυτόνομα είτε συμπληρωματικά σε κάποια αγωγή IVF με αποτέλεσμα την παραγωγή μεγαλύτερου αριθμού ωαρίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!