Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Newsbeast]: Η Huawei χαιρετίζει την απόφαση των Βρυξελλών για τη συμμετοχή της στο 5G
[Newsbeast]: Η Huawei χαιρετίζει την απόφαση των Βρυξελλών για τη συμμετοχή της στο 5G

[Newsbeast]: Η Huawei χαιρετίζει την απόφαση των Βρυξελλών για τη συμμετοχή της στο 5G

Αυστηρές οδηγίες από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Η κινεζική Huawei χαιρέτισε με ανακοίνωσή της την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης «η οποία της επιτρέπει να συμμετάσχει στην εγκατάσταση του 5G ».

Η προσέγγιση αυτή «αντικειμενική και βασισμένη στα γεγονότα για την ασφάλεια του 5G επιτρέπει στην Ευρώπη να αποκτήσει ένα περισσότερο ασφαλές και ταχύ δίκτυο», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Huawei.

Αυστηρές οδηγίες από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δημοσίευσε σειρά αυστηρών οδηγιών για την εγκατάσταση του δικτύου 5G στην Ευρώπη , ώστε να αποτραπεί «κάθε κίνδυνος για την ασφάλεια», χωρίς να αποκλείεται η κινεζική Huawei, που θεωρείται από τους Αμερικανούς ύποπτη για κατασκοπεία.

Οι οδηγίες, οι οποίες συντάχθηκαν από τα κράτη μέλη και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προβλέπουν «την εφαρμογή συγκεκριμένων περιορισμών για τους προμηθευτές που θεωρείται ότι παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο», χωρίς να αναφέρεται συγκεκριμένη εταιρεία.

Η δημοσίευση του οδηγού αυτού μη δεσμευτικών μέτρων για τα 27 μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης πραγματοποιείται μία ημέρα αφού η βρετανική κυβέρνηση έδωσε το πράσινο φως στην συμμετοχή με περιορισμούς της Huawei στο βρετανικό δίκτυο 5G.

Μία απόφαση που κρίθηκε απογοητευτική από την Ουάσινγκτον, που ασκεί πιέσεις επί των συμμάχων της για να αποκλείσουν τον κινεζικό κολοσσό, που υποψιάζεται για κατασκοπεία υπέρ του Πεκίνου.

Σε ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνιστάται, για «την άμβλυνση των κινδύνων ασφαλείας», να υπάρξουν «οι αναγκαίοι αποκλεισμοί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!