Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Newsbeast]: «Γρήγορη αύξηση του διαβήτη στις χώρες χαμηλού εισοδήματος»
[Newsbeast]: «Γρήγορη αύξηση του διαβήτη στις χώρες χαμηλού εισοδήματος»

[Newsbeast]: «Γρήγορη αύξηση του διαβήτη στις χώρες χαμηλού εισοδήματος»

Ο ΠΟΥ θέλει να διευρύνει την πρόσβαση στις αντιδιαβητικές θεραπείες

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα εξετάσει για πρώτη φορά αν είναι δυνατόν να περιλάβει την ανθρώπινη ινσουλίνη, μια θεραπεία κατά του διαβήτη, στον κατάλογό του των προεπιλεγμένων φαρμάκων, προκειμένου να διευρύνει την πρόσβαση σε αυτή τη σωτήρια θεραπεία.

Η ειδική υπηρεσία του ΟΗΕ για την υγεία προέβη στην ανακοίνωση αυτή ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη, που τιμάται κάθε 14 Νοεμβρίου. Σε παγκόσμια κλίμακα, ο κόσμος αριθμεί περισσότερα από 42 εκατομμύρια διαβητικούς ενήλικες έναντι 108 εκατομμυρίων το 1980, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Ο αριθμός τους μπορεί να ξεπεράσει τα 629 εκατομμύρια το 2045, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη (FID).

«O διαβήτης καταγράφει αύξηση σε όλο τον κόσμο και αυξάνεται ακόμη πιο γρήγορα στις χώρες χαμηλού εισοδήματος», δήλωσε ο διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντχανόμ Γκεμπεγέζους. «Πάρα πολλοί άνθρωποι που χρειάζονται ινσουλίνη συναντούν οικονομικές δυσκολίες για να έχουν πρόσβαση σε αυτήν (…) και θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους. Η πρωτοβουλία της προεπιλογής του ΠΟΥ για την ινσουλίνη είναι ζωτικής σημασίας στάδιο για να εξασφαλιστεί ότι όλοι αυτοί που χρειάζονται τη σωτήρια αυτή θεραπεία θα μπορούν την έχουν», τόνισε.

Ο διαβήτης είναι μια διαταραχή αφομοίωσης του ζακχάρου από τον οργανισμό, και υπάρχει σε δύο τύπους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!