Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Γραφιστική: Ο τομέας με τις απεριόριστες προοπτικές
[Newsbeast]: Γραφιστική: Ο τομέας με τις απεριόριστες προοπτικές

[Newsbeast]: Γραφιστική: Ο τομέας με τις απεριόριστες προοπτικές

«Σχεδίασε» την επιτυχία σου στο βραβευμένο ΙΕΚ ΑΛΦΑ, σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα & Θεσσαλονίκη

Η Γραφιστική θεωρείται στις μέρες μας τομέας με απεριόριστες προοπτικές, έχει όμως ιδιαίτερο ενδιαφέρον η προέλευση του όρου «Γραφιστική»! Είναι μια απόδοση στα ελληνικά του αγγλικού όρου «Graphic Design», που επινόησε στη δεκαετία του 1920 ο William Addison Dwiggins, χρησιμοποιώντας δύο αγγλικές λέξεις! Η μία με προέλευση από τα ελληνικά (γράφω, γραφικός) και η άλλη από τα λατινικά (disegno = σχέδιο), για να προσδιοριστεί ένα επάγγελμα που είχε σταδιακά διαμορφωθεί στις βιομηχανικές κοινωνίες και το οποίο μέχρι τότε δεν είχε ένα συγκεκριμένο όνομα. Ωστόσο σήμερα, η γραφιστική έχει προοπτικές !
Γενικά μιλώντας, ο στόχος της Γραφίστικης είναι η επικοινωνία. Χρησιμοποιώντας γράμματα, εικόνες και οπτικά σημεία, επιδιώκεται η μεταβίβαση μηνύματος από έναν πομπό σε έναν δέκτη. Ειδικότερα, η επικοινωνία για την οποία γίνεται λόγος εδώ είναι η οπτική επικοινωνία!

Και επειδή, ως γνωστόν, «μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις», το επάγγελμα του γραφίστα είναι μεν, στις μέρες μας περιζήτητο, η δουλειά του δε, δεν είναι καθόλου εύκολη και τυποποιημένη. Γιατί είναι ο επαγγελματίας που θα πρέπει να αποτυπώσει με εικόνα -ηλεκτρονικά ή print- μεστά και αποτελεσματικά το διαφημιστικό μήνυμα της εταιρείας για την οποία εργάζεται, ώστε και να γίνει αντιληπτό στο κοινό (τον καταναλωτή δηλαδή!), αλλά και να εντυπωσιάσει, ώστε να οδηγήσει στην αγορά του προϊόντος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!