Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Newsbeast]: Γονίδιο βοηθά όσους κοιμούνται λιγότερο να μην «πάσχουν» από μνήμη
[Newsbeast]: Γονίδιο βοηθά όσους κοιμούνται λιγότερο να μην «πάσχουν» από μνήμη

[Newsbeast]: Γονίδιο βοηθά όσους κοιμούνται λιγότερο να μην «πάσχουν» από μνήμη

Αποτρέπει τα ελλείμματα μνήμης που συνήθως συνοδεύουν τη στέρηση του ύπνου

Σε ένα ακόμη σημαντικό εύρημα προχώρησαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο, οι οποίοι είχαν ήδη εντοπίσει τα δύο ήδη γνωστά ανθρώπινα γονίδια που κάνουν τους ανθρώπους να κοιμούνται λίγο -νυχτερινός ύπνος που διαρκεί μόνο τέσσερις έως έξι ώρες, αλλά οι άνθρωποι αισθάνονται ξεκούραστοι.

Πλέον, έφτασαν στην ανακάλυψη ενός τρίτου γονιδίου που βρέθηκε να αποτρέπει τα ελλείμματα μνήμης που συνήθως συνοδεύουν τη στέρηση του ύπνου, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τα ευρήματα της μελέτης, που δημοσιεύθηκαν χθες στην επιστημονική επιθεώρηνη «Science Translational Medicine» και τα οποία αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανακοινώθηκαν λίγες μόνο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της ανακάλυψης του δεύτερου γονιδίου του «σύντομου ύπνου».

Η Γινγκ Χούι – Φου, καθηγήτρια Νευρολογίας, μέλος του Ινστιτούτου Νευροεπιστημών Weil και επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας που εντόπισε και τα τρία γνωστά γονίδια «σύντομου ύπνου», εξήγησε ότι πριν από δέκα χρόνια κανείς δεν πίστευε ότι τα γονίδια μπορεί να συνδέονται με τις διαταραχές ύπνου, σήμερα όμως, με την ταχεία εξέλιξη της επιστήμης, η εικόνα του πώς αυτά επηρεάζουν τον ύπνο γίνεται όλο και πιο καθαρή.

Η Φου και η ομάδα της εντόπισαν αυτό το νέο γονίδιο σε έναν πατέρα και γιο που κοιμούνταν κατά μέσο όρο 5,5 και 4,3 ώρες κάθε βράδυ αντίστοιχα -πολύ λιγότερο από τις οκτώ ή περισσότερες ώρες που χρειάζονται οι περισσότεροι για να μην αισθάνονται άυπνοι .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!