Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Γκνάους: Σοβαρές επιπτώσεις για την Ελλάδα από την αποτυχία της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας
[Newsbeast]: Γκνάους: Σοβαρές επιπτώσεις για την Ελλάδα από την αποτυχία της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας

[Newsbeast]: Γκνάους: Σοβαρές επιπτώσεις για την Ελλάδα από την αποτυχία της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας

Δυσχεραίνει η κατάσταση στα νησιά, σύμφωνα με δημοσίευμα της Politico

Εξαιρετικά ανήσυχος, ως προς τις επιπτώσεις που θα είχε μία ενδεχόμενη -κατά τη γνώμη του- αποτυχία της ευρωπαϊκης στρατηγικής στο προσφυγικό, δηλώνει στην ιστοσελίδα Politico ο διευθυντής της δεξαμενής σκέψης «Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Σταθερότητας» Γκέραρντ Κνάους.

Ο κ. Κνάους υποστηρίζει, σε έκθεση για την υλοποίηση της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας που δημοσιεύθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, ότι «δεν είναι επαρκείς οι μέχρι τώρα προσπάθειες και μία αποτυχία της συμφωνίας θα είχε σοβαρές επιπτώσεις για την Ελλάδα, αλλά και για το σύνολο της Ευρώπης».

Όπως αναφέρει το σημοσίευμα, μέχρι στιγμής οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αρνούνται έστω και να αναγνωρίσουν ότι υφίσταται πρόβλημα, επαινώντας τις τουρκικές προσπάθειες στη φύλαξη των συνόρων. Κάνουν λόγο για συγκεκριμένα και θετικά αποτελέσματα, τα οποία στην πράξη διαψεύδονται από τις σοβαρές ρωγμές που εμφανίζει η συμφωνία, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην κατάρρευσή της, δεδομένου ότι, αντί να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη μεταφορά των μεταναστών που φθάνουν στην Ελλάδα πίσω στην Τουρκία το αποτέλεσμα είναι η συσσώρευση χιλιάδων προσφύγων στα ελληνικά νησιά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!