Κυριακή, 26 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Newsbeast]: Γιορτή της Μητέρας 2019: Η Ελληνίδα μάνα στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο
[Newsbeast]: Γιορτή της Μητέρας 2019: Η Ελληνίδα μάνα στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο

[Newsbeast]: Γιορτή της Μητέρας 2019: Η Ελληνίδα μάνα στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο

Η θρυλική Πάστα Φλώρα συναντά τη χειμαρρώδη Πολυξένη Κοπέογλου

Από τον «ορισμό» της μάνας στον ελληνικό κινηματογράφο, την Ελένη Ζαφειρίου, τη χαριτωμένη Μαρίκα Κρεβατά «του Θεμιστοκλέους, βεβαίως βεβαίως», τη χειμαρρώδη Πολίτισσα Πολυξένη Κοπέογλου Μαίρη Μεταξά μέχρι την ξεκαρδιστική θρυλική «Πάστα Φλώρα» Μαίρη Αρώνη, η Ελληνίδα μάνα έχει περίοπτη θέση όχι μόνο στη διαχρονική ιστορία της ελληνικής οικογένειας αλλά και στο ελληνικό σινεμά.

Αρχικά, η μάνα του ελληνικού σινεμά, σε μεγάλο βαθμό, είναι μαυροφορεμένη, είναι μία ταλαίπωρη γυναίκα, που έχει περάσει πολλά, όπως και η Ελλάδα. Όσο προχωρά η χώρα τόσο αλλάζει και ο χαρακτήρας της. Από τις άξιες εκπροσώπους του δράματος ή έστω και του μελοδράματος και της ηθογραφίας και τις Ελένη Ζαφειρίου, Μαλαίνα Ανουσάκη και Νίτσα Τσαγανέα, περνάμε σε πιο ανάλαφρες και κωμικές παρουσίες, όπως είναι η Σμάρω Στεφανίδου, η Μαίρη Μεταξά και φυσικά η Μαίρη Αρώνη.

Με αφορμή την αυριανή Γιορτή της Μητέρας , το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων υπενθυμίζει- αν και είναι αδύνατον να τις ξεχάσουμε- εμβληματικές «Ελληνίδες μανάδες» του κινηματογράφου.

Μάνα είναι μόνο μία: Η Ελένη Ζαφειρίου

Η Ελένη Ζαφειρίου πρέπει να γύρισε κοντά 100 ταινίες κι απ’ αυτές υποδύθηκε τη μάνα στις 99! Είναι τόσο αναγνωρίσιμη ως μάνα στο ελληνικό σινεμά όπως καμία άλλη ηθοποιός, αν και πολύ κοντά της βρίσκονται τόσο η Νίτσα Τσαγανέα όσο και η Μαλαίνα Ανουσάκη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!