Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Γυναίκα κέρδισε αποζημίωση 29 εκατ. λιρών από εταιρεία-κολοσσό για υπόθεση καρκίνου
[Newsbeast]: Γυναίκα κέρδισε αποζημίωση 29 εκατ. λιρών από εταιρεία-κολοσσό για υπόθεση καρκίνου

[Newsbeast]: Γυναίκα κέρδισε αποζημίωση 29 εκατ. λιρών από εταιρεία-κολοσσό για υπόθεση καρκίνου

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι γνωστή σκόνη ταλκ περιέχει αμίαντο

Δικαστήριο στην Καλιφόρνια απέδωσε αποζημίωση 29 εκατομμυρίων λιρών σε μία γυναίκα η οποία ισχυριζόταν ότι ο αμίαντος στη σκόνη ταλκ της εταιρείας Johnson & Johnson της προκάλεσαν καρκίνο .

Η απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου του Όκλαντ στην Καλιφόρνια σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη ήττα για τον ιατροφαρμακευτικό όμιλο που αντιμετωπίζει περισσότερες από 13.000 αγωγές παγκοσμίως σχετικές με το ταλκ.

Η εταιρεία απάντησε ότι θα ασκήσει έφεση, παραθέτοντας «σοβαρά διαδικαστικά λάθη και σφάλματα στα στοιχεία» κατά τη διάρκεια της δίκης, και τονίζοντας ότι οι δικηγόροι της γυναίκας απέτυχαν στοιχειωδώς να αποδείξουν ότι η σκόνη για τα μωρά περιέχει αμίαντο. Ωστόσο η εταιρεία δεν παρείχε περαιτέρω στοιχεία για τους ισχυρισμούς της.

«Σεβόμαστε τη νομική διαδικασία και επαναλαμβάνουμε ότι οι αποφάσεις των ενόρκων δεν είναι ιατρικά, επιστημονικά ή ρυθμιστικά συμπεράσματα σχετικά με ένα προϊόν» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Johnson & Johnson.

Η εταιρεία, η οποία έχει την έδρα της στο Νιου Τζέρσεϊ αρνείται ότι το ταλκ της προκαλεί καρκίνο, αναφέροντας ότι πολλές εργαστηριακές μελέτες παγκοσμίως έχουν αποδείξει ότι είναι ασφαλές και δεν περιέχει αμίαντο.

Όπως αναφέρει ο Guardian, η αγωγή έγινε από την Terry Leavitt, η οποία ανέφερε ότι χρησιμοποιούσε τη σκόνη για μωρά (Baby Powder) και το Shower to Shower (άλλη σκόνη που περιέχει ταλκ) στο παρελθόν, τις δεκαετίες ’60 και ’70, και διαγνώστηκε με μεσοθηλίωμα (σπάνια μορφή καρκίνου που αποδίδεται στον αμίαντο) το 2017.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!