Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Newsbeast]: Γιατί πληρώνουν τόσο ακριβά το ίντερνετ στην Αμερική;
[Newsbeast]: Γιατί πληρώνουν τόσο ακριβά το ίντερνετ στην Αμερική;

[Newsbeast]: Γιατί πληρώνουν τόσο ακριβά το ίντερνετ στην Αμερική;

Ακριβότερα από κάθε άλλο μέρος της Γης

Όταν ο οικονομολόγος του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, Thomas Philippon, μετακόμισε από τη Γαλλία στις ΗΠΑ στα τέλη της δεκαετίας του 1990, παρατήρησε πως όλα τα προϊόντα τεχνολογίας ήταν φτηνότερα στον Νέο Κόσμο.

Με τα χρόνια είδε όμως τις τιμές για την πρόσβαση στο ίντερνετ να αυξάνονται σταδιακά και πλέον οι Αμερικανοί πληρώνουν για τα δεδομένα τους περισσότερα από όλους τους άλλους.

Αυτό μας λέει στο νέο του βιβλίο «The Great Reversal: How America Gave Up on Free Markets», πως ο ανταγωνισμός δεν λειτούργησε καθόλου υγιώς στις ΗΠΑ και σίγουρα όχι προς όφελος του καταναλωτή .

Κι όλα αυτά, μας λέει, την ίδια ώρα που οι υπηρεσίες streaming, όπως το Netflix , η Disney, η Apple και η Amazon, πουλάνε πανάκριβα προγράμματα ιδιαιτέρως φτηνά.

Οι αλλαγές στην τιμολογιακή πολιτική, ισχυρίζεται ο ακαδημαϊκός, ήρθαν αργά και σταδιακά και σήμερα η Αμερική πληρώνει το ίντερνετ ακριβότερα ως πολύ ακριβότερα από την Ευρώπη και την Ασία.

Μια μέση μηνιαία συνδρομή στις ΗΠΑ, μας λέει, κοστίζει 68 δολάρια, την ίδια ώρα που «η μέση τιμή στη Γαλλία είναι τα 31 δολάρια, στη Γερμανία τα 35, στην Ιαπωνία τα 35, στην Κορέα τα 33, το ίδιο και στην Αγγλία». Ακόμα και τα συμβόλαια κινητής με πακέτα προσφορών είναι τουλάχιστον διπλάσιας τιμής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!