Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
9 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 2 kmh
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Newsbeast]: Γιατί το ντέρμπι Μπόκα – Ρίβερ είναι το κορυφαίο στον πλανήτη
[Newsbeast]: Γιατί το ντέρμπι Μπόκα – Ρίβερ είναι το κορυφαίο στον πλανήτη

[Newsbeast]: Γιατί το ντέρμπι Μπόκα – Ρίβερ είναι το κορυφαίο στον πλανήτη

Εκεί που το ποδόσφαιρο είναι κάτι παραπάνω από… ποδόσφαιρο

Το ποδόσφαιρο μέσα από τις αναμετρήσεις και τους αντιπάλους του αναδεικνύει και τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα σε λαούς και κοινωνικές τάξεις. Ποδοσφαιρικοί αστέρες ή Θρύλοι έχουν επηρεάσει την κοινωνία και τον κόσμο. Πως συνδέεται ένα μεγάλο ντέρμπι με όλα αυτά; Συνδέεται. Με το πως επηρεάζει την κοινωνία αλλά και το πως μπορεί να υπάρχει ένας συνδυασμός υποστηρικτών που προέρχεται από την εργατική τάξη ή πιο οικονομικά εύρωστους φιλάθλους. Τα αστέρια του ποδοσφαίρου από την άλλη είναι αγαπητά από τα δημόσια σχολεία μέχρι τους εργάτες.

Στην… καρδιά ενός πολύ μεγάλου ντέρμπι, του κορυφαίου στον κόσμο, το κοινωνικό status είναι πιο επιδραστικό από ποτέ. Το Μπόκα – Ρίβερ δεν είναι ένα απλό ντέρμπι. Είναι από τη μία η φτωχή και εργατική τάξη με ότι πρεσβεύει κι από την άλλη η πλούσια τάξη. Εκείνη η πλευρά που επειδή έχει χρήμα και δύναμη θεωρεί πως είναι ανώτερη. Και σε άλλες αναμετρήσεις μπορεί να δει κανείς παραδείγματα ομάδων με διαφορετικές κοινωνικές καταβολές. Όμως αυτό ίσως είναι το πιο μεγάλο και χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Η Ατλέτικο Ρίβερ Πλέιτ δημιουργήθηκε από την εργατική τάξη του Μπουένος Άιρες το 1901. Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1901 στην γειτονιά Λα Μπόκα της αργεντίνικης πρωτεύουσας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!