Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Γιατί κάποιες χώρες αποσύρουν από τα ράφια τα πυροτεχνήματα
[Newsbeast]: Γιατί κάποιες χώρες αποσύρουν από τα ράφια τα πυροτεχνήματα

[Newsbeast]: Γιατί κάποιες χώρες αποσύρουν από τα ράφια τα πυροτεχνήματα

Ο κλάδος κάνει μεγάλο τζίρο και οι καταναλωτές συνεχίζουν να τα ζητούν

Πυροτεχνήματα ναι ή όχι; Λίγο πριν τελειώσει ο χρόνος η συζήτηση για την προστασία του κλίματος εντείνεται. Μια σειρά από καταστήματα λιανικής πώλησης από φέτος αποσύρουν από τα ράφια τους πυροτεχνήματα, ένα εμπόρευμα εξαιρετικά προσοδοφόρο, με στόχο να συνεισφέρουν στην καλύτερη προστασία του περιβάλλοντος.

Το θέαμα διαρκεί μια ώρα αλλά την προστασία των ζώων και τον καθαρό αέρα τα χρειαζόμαστε καθημερινά. Και τα πυροτεχνήματα δεν συνάδουν με αυτά» λέει ο Ούλι Μπούτνικ. Τα σουπερμάρκετ Rewe, που διευθύνει στο νότιο τμήμα της πόλης Ντόρτμουντ, φέτος δεν θα έχουν στα ράφια τους πυροτεχνήματα.

Για πολλούς ακτιβιστές που δραστηριοποιούνται στην προστασία του περιβάλλοντος τα πυροτεχνήματα ήταν εδώ και χρόνια ένα μεγάλο πρόβλημα διότι προκαλούν αιωρούμενα μικροσωματίδια και είναι επικίνδυνα για τα ζώα και τα παιδιά.

Η οργάνωση Γερμανική Βοήθεια για το Περιβάλλον θεωρεί ότι ήρθε η ώρα για αλλαγές, μια και οι πολίτες είναι περισσότερο από ποτέ ευαισθητοποιημένοι σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.

Και δεν είναι μόνο κάποια υποκαταστήματα της αλυσίδας Rewe που θα διακόψουν την πώληση πυροτεχνημάτων. Από το 2020 και η αλυσίδα οικοδομικών και κατασκευαστικών υλικών Hornbach δεν θα πουλάει αυτά τα προϊόντα. Επίσης και εκπρόσωπος της αλυσίδας Edeka στο Μπόχουμ θα αποφύγει την πώληση γιορτινών πυροτεχνημάτων επισημαίνοντας πως «υπάρχει μεγάλη υποκρισία στον κόσμο». Το θέμα των αιωρούμενων μικροσωματιδίων είναι σε όλα τα στόματα, μόνο την Πρωτοχρονιά δεν είναι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!