Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Γεροβασίλη: Πολιτική μεθόδευση για να φιμώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους
[Newsbeast]: Γεροβασίλη: Πολιτική μεθόδευση για να φιμώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους

[Newsbeast]: Γεροβασίλη: Πολιτική μεθόδευση για να φιμώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους

«Βέλη» κατά Μητσοτάκη για την απόφαση εξαίρεσης Τζανακόπουλου-Πολάκη

«Δεν αναγνωρίζουμε στην πλειοψηφία της Επιτροπής αρμοδιότητα και δικαίωμα να καθορίζει αυτή με ποια πρόσωπα θα εκπροσωπείται το κάθε κόμμα σε αυτή», ανέφερε απόψε η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη , αναφερόμενη στην απόφαση εξαίρεσης των Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη από την ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Η κ. Γεροβασίλη κατηγόρησε για πολιτική μεθόδευση τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη , ενώ προανήγγειλε πρωτοβουλίες «για να συνειδητοποιήσουν οι εμπνευστές ότι διαπράττουν κοινοβουλευτικό και θεσμικό ατόπημα».

«Η σημερινή απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να εξαιρέσει από τις εργασίες της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης τον Δημήτρη Τζανακόπουλο και τον Παύλο Πολάκη, αποτελεί πρωτοφανές κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Πρόκειται για μια πολιτική μεθόδευση του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη προκειμένου να φιμώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους, να συγκαλύψει το σκάνδαλο Novartis και να εκφοβίσει τους μάρτυρες και τους εισαγγελικούς λειτουργούς που συνεχίζουν να το διερευνούν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αποδεχθεί ούτε να νομιμοποιήσει αυτή την κατάπτυστη απόφαση που προσβάλλει ευθέως τους δημοκρατικούς θεσμούς, την κοινοβουλευτική δημοκρατία και τα δικαιώματα των βουλευτών, όπως αυτά προβλέπονται και κατοχυρώνονται από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής», δήλωσε ειδικότερα η Όλγα Γεροβασίλη .

Για να συμπληρώσει: «Δεν αναγνωρίζουμε στην πλειοψηφία της Επιτροπής αρμοδιότητα και δικαίωμα να καθορίζει αυτή με ποια πρόσωπα θα εκπροσωπείται το κάθε κόμμα σε αυτήν, κάτι που αποτελεί αποκλειστικό δικαίωμα της κάθε κοινοβουλευτικής ομάδας για τα μέλη της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!