Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Γερμανικές αποζημιώσεις: Καταψήφισαν ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή, υπέρ η Ένωση Κεντρώων
[Newsbeast]: Γερμανικές αποζημιώσεις: Καταψήφισαν ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή, υπέρ η Ένωση Κεντρώων

[Newsbeast]: Γερμανικές αποζημιώσεις: Καταψήφισαν ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή, υπέρ η Ένωση Κεντρώων

«Εβδομήντα τέσσερα χρόνια μετά τη λήξη του πολέμου και ακόμα παραμένουν σε εκκρεμότητα οι ελληνικές διεκδικήσεις»

Σκόπιμη αδράνεια τόσο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, καταλόγισε η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου κατά τη συζήτηση στη Βουλή, του πορίσματος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για την διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών . Υποστήριξε ότι στο πόρισμα δεν γίνεται καμία αναφορά σε ρητή δέσμευση της Γερμανίας, «με αυτή τη πρόταση που θα ψηφιστεί, το θέμα των ελληνικών διεκδικήσεων παραπέμπεται στις καλένδες».

«Εμείς δεν θα γίνουμε συνέταιροι στη συγκάλυψη για να μην διεκδικήσουμε τις γερμανικές οφειλές. Εβδομήντα τέσσερα χρόνια μετά τη λήξη του πολέμου και ακόμα παραμένουν σε εκκρεμότητα οι ελληνικές διεκδικήσεις για τις καταστροφές και τις λεηλασίες της Γερμανίας η οποία αρνείται να πληρώσει. Είναι μεγάλες οι ευθύνες ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν τις διεκδίκησαν. Όλες οι κυβερνήσεις άφηναν το θέμα σε εκκρεμότητα και το θυμούνται μόνο προεκλογικά», τόνισε η κ. Μανωλάκου και συμπλήρωσε: «Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση άμεσα και χωρίς περιστροφές να διεκδικήσει τις γερμανικές οφειλές τόσο με ενέργειες της προς τη Γερμανία όσο και προς όλους τους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς».

Η κ. Μανωλάκου, κατηγόρησε την σημερινή κυβέρνηση ότι αποδυναμώνει το ιστορικό αίτημα για διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών με το πρόσχημα κάθε φορά ότι τώρα δεν είναι η κατάλληλη εποχή για να συζητηθεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!