Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Γερμανία: Εισαγγελείς ερευνούν τρεις υπόπτους για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας
[Newsbeast]: Γερμανία: Εισαγγελείς ερευνούν τρεις υπόπτους για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

[Newsbeast]: Γερμανία: Εισαγγελείς ερευνούν τρεις υπόπτους για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας


Η γερμανική δικαιοσύνη ανακοίνωσε σήμερα ότι άρχισε να διενεργεί έρευνα σε βάρος τριών ατόμων που θεωρούνται ύποπτα για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας, μεταξύ των οποίων είναι και ένας Ευρωπαίος πρώην διπλωμάτης, σύμφωνα με γερμανικό μέσο ενημέρωσης.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ έρευνες έπειτα από υποψίες για κατασκοπεία για λογαριασμό μυστικής υπηρεσίας» υπέρ της Κίνας διεξάγονται όσον αφορά τα πρόσωπα αυτά, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της γερμανικής ομοσπονδιακής εισαγγελίας, αρμόδιας για υποθέσεις κατασκοπείας Μάρκους Σμιτ από την Καρλσρούη.

Αρκετές έρευνες διεξήχθησαν σήμερα στις κατοικίες και στα γραφεία των τριών αυτών προσώπων σε διάφορες γερμανικές πόλεις, όπως το Βερολίνο αλλά και στις Βρυξέλλες, καθώς και στα κρατίδια της Βαυαρίας και της Βάδης – Βυρτεμβέργης.

Εντούτοις, καμιά σύλληψη δεν πραγματοποιήθηκε, διευκρίνισε η δικαιοσύνη που δεν αποκάλυψε την ταυτότητα των υπόπτων.

Σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel, Ευρωπαίος πρώην διπλωμάτης περιλαμβάνεται στα πρόσωπα σε βάρος των οποίων διενεργείται η έρευνα.

Ο Γερμανός αυτός εργάστηκε κατά το παρελθόν στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πριν καταλάβει μια θέση στη διπλωματική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (SEAE) υπηρετώντας από τη θέση αυτή σε διάφορες χώρες της ΕΕ, σύμφωνα με το περιοδικό.

Μετά το τέλος της ευρωπαϊκής του καριέρας, το 2017, και από τη στιγμή που εντάχθηκε σε μια εταιρία λόμπινγκ που παρέχει συμβουλές σε «μεγάλες επιχειρήσεις», ο Γερμανός αυτός φέρεται να άρχισε να διαβιβάζει απόρρητες πληροφορίες στις κινεζικές μυστικές υπηρεσίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!