Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Η Γερμανία υπέρ του ενεργού ρόλου της Ρωσίας στο Ιράν και τη Συρία
[Newsbeast]: Η Γερμανία υπέρ του ενεργού ρόλου της Ρωσίας στο Ιράν και τη Συρία

[Newsbeast]: Η Γερμανία υπέρ του ενεργού ρόλου της Ρωσίας στο Ιράν και τη Συρία

Ο Χάικο Μάας ζητεί αποσαφήνιση των συνθηκών της κατάρριψης του ουκρανικού αεροπλάνου

Για τη Ρωσία μίλησε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας επισημαίνοντας πως ο ίδιος τάσσεται υπέρ του ενεργού της ρόλου στο Ιράν και τη Συρία ενώ παράλληλα ζητεί την αποσαφήνιση των συνθηκών κατάρριψης του ουκρανικού αεροσκάφους.

«Επιθυμούμε η Μόσχα να παρακινήσει το Ιράν στις επερχόμενες συνομιλίες να συμμορφωθεί και πάλι με τους κανόνες του παιχνιδιού. Η Ρωσία, ως συμμετέχουσα χώρα στη συμφωνία της Βιέννης για το Πυρηνικό Πρόγραμμα του Ιράν φέρει ευθύνη ώστε να διατηρηθεί η σταθερότητα στην περιοχή και δεσμεύτηκε γι’ αυτό επίσης το Σαββατοκύριακο. Και στη Συρία θα μπορούσε η Ρωσία να αξιοποιήσει την επιρροή της ώστε να παρεμποδιστεί η περιφερειακή εξάπλωση των εντάσεων». Αυτό δήλωσε ο Σοσιαλδημοκράτης υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας, στη σημερινή έκδοση της «Saarbruecker Zeitung» όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ακόμη, ο κ. Μάας τόνισε ότι το Ιράν θα πρέπει να αποσαφηνίσει τις συνθήκες της κατάρριψης του ουκρανικού επιβατικού αεροπλάνου . «Τώρα, η Τεχεράνη πρέπει να συζητήσει με τις χώρες οι οποίες θρηνούν θύματα, ποιες λύσεις μπορούν να βρεθούν για την περαιτέρω διερεύνηση αυτής της τραγωδίας. Έστω και αν τώρα αποφευχθεί μία άμεση στρατιωτική σύγκρουση, η διαμάχη μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν επικρέμαται ως δαμόκλειος σπάθη πάνω από την περιοχή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!