Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Γερμανία: Υπέρ της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ ψήφισε η Ομοσπονδιακή Βουλή
[Newsbeast]: Γερμανία: Υπέρ της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ ψήφισε η Ομοσπονδιακή Βουλή

[Newsbeast]: Γερμανία: Υπέρ της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ ψήφισε η Ομοσπονδιακή Βουλή

«Θα συμβάλει στην ασφάλεια και τη σταθερότητα στον ευρωατλαντικό χώρο»

Με τις ψήφους όλων των κομμάτων, εκτός της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) και της Αριστεράς, εγκρίθηκε από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, έπειτα και από την θετική εισήγηση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, η «δημιουργία εκ μέρους της γερμανικής κυβέρνησης των προϋποθέσεων για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ».

Στην εισήγηση της κυβέρνησης επισημαίνεται η επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της βαλκανικής χώρας, με την «Συμφωνία των Πρεσπών» αλλά και η υπογραφή του πρωτοκόλλου εισδοχής από τα 29 κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ.

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι πεπεισμένη ότι η ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ θα συμβάλει στην ασφάλεια και τη σταθερότητα στον ευρωατλαντικό χώρο», αναφέρει το έγγραφο της γερμανικής κυβέρνησης προς την Bundestag.

Από την πλευρά της AfD, ο βουλευτής Πετρ Μπρίστον, αιτιολόγησε την αρνητική ψήφο με αναφορές σε «πολιτικό εξτρεμισμό, περιφερειακές εντάσεις και οργανωμένο έγκλημα στην περιοχή», ενώ ο βουλευτής της Αριστεράς Αλεξάντερ Νόι επέκρινε το ΝΑΤΟ για «ανελέητο αγώνα επέκτασης της γεωπολιτικής ισχύος του».

Σε αυτό το πλαίσιο, η αριστερά υπέβαλε πρόταση να απορριφθεί το πρωτόκολλο εισδοχής για την Βόρεια Μακεδονία και να τοποθετηθεί η κυβέρνηση κατά της ένταξης της χώρας, αλλά και κατά της περαιτέρω διεύρυνσης της συμμαχίας προς τα ανατολικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!