Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Newsbeast]: Γεραπετρίτης: Αναζήτηση ευθυνών και για τη διαπραγμάτευση του 2015
[Newsbeast]: Γεραπετρίτης: Αναζήτηση ευθυνών και για τη διαπραγμάτευση του 2015

[Newsbeast]: Γεραπετρίτης: Αναζήτηση ευθυνών και για τη διαπραγμάτευση του 2015

«Η ΔΕΗ αναγκάστηκε να πουλά ρεύμα κάτω του κόστους μέσω των δημοπρασιών ΝΟΜΕ»

Δύο υπουργοί, ο Γιώργος Γεραπετρίτης και ο Κωστής Χατζηδάκης προανήγγειλαν την Πέμπτη εξεταστική επιτροπή για τη διαχείριση της ΔΕΗ . Την Παρασκευή, ο υπουργό Επικρατείας προανήγγειλε μέσω του ΣΚΑΪ αναζήτηση ευθυνών και για τη διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου του 2015.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης διευκρίνισε πάντως ότι δεν θα υπάρξει βιομηχανία Εξεταστικών Επιτροπών όπως στην προηγούμενη διακυβέρνηση, «οπού μετασχηματίστηκε ένα κοινοβουλευτικό όχημα, η Εξεταστική, σε πολιτική διελκυστίνδα».

Ωστόσο, επισήμανε ο υπουργός, για τα κρίσιμα κεφάλαια που οδήγησαν τη χώρα στο τρίτο μνημόνιο και σε τεραστία υφεσιακή κατάσταση την οικονομία το 2015 – 2016 θα υπάρξει αναζήτηση (ευθυνών). «Η ΔΕΗ μέσω τρίτου μνημονίου αναγκάστηκε να πουλά ρεύμα κάτω του κόστους μέσω των δημοπρασιών ΝΟΜΕ… Υπήρξε ζημία της τάξης των 500 – 600 εκατ. ευρώ» επισήμανε ο κ. Γεραπετρίτης, συνδέοντας τις δύο υποθέσεις.

«Η κυβέρνηση θα πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για τη διάσωση»

«Η κυβέρνηση θα πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για τη διάσωση της μεγαλύτερης επιχείρησης στη χώρα που είναι ζωτικής σημασίας. Ο λαός δεν θα πληρώσει τη ζημία που έχει επέλθει, θα υπάρξει ισοζύγιο βαρών, έχει επέλθει καταστροφή, μιλώ για τα οικονομικά δεδομένα» σημείωσε για τη ΔΕΗ ο Γιώργος Γεραπετρίτης .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!