Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Γενοκτονία χαρακτηρίζει ο ΟΗΕ τα εγκλήματα στο Κονγκό
[Newsbeast]: Γενοκτονία χαρακτηρίζει ο ΟΗΕ τα εγκλήματα στο Κονγκό

[Newsbeast]: Γενοκτονία χαρακτηρίζει ο ΟΗΕ τα εγκλήματα στο Κονγκό

«Τουλάχιστον 701 άνθρωποι σκοτώθηκαν» αναφέρει η σχετική έκθεση

Το καμπανάκι του κινδύνου για την κατάσταση που επικρατεί στην επαρχία Ιτούρι, στο βορειοανατολικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό από τον Δεκέμβριο του 2017 κρούει ο ΟΗΕ . Οι δολοφονίες , βιασμοί και άλλες πράξεις βίας που διαπράχθηκαν μπορεί να συνιστούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ενδεχομένως ακόμη και γενοκτονία , ανακοίνωσε ο οργανισμός.

«Τουλάχιστον 701 άνθρωποι σκοτώθηκαν», όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο την έκθεση που συνέταξαν ερευνητές των Ηνωμένων Εθνών .

Οι επιθέσεις στην πλούσια σε κοιτάσματα ορυκτών επαρχία Ιτούρι είχαν στόχο κυρίως την κοινότητα των Χεμά (μια εθνοτική ομάδα ως επί το πλείστον κτηνοτρόφων και εμπόρων), η οποία βρίσκεται για καιρό σε σύγκρουση με την κοινότητα των Λεντού, μια εθνοτική ομάδα ως επί το πλείστον αγροτών, όσον αφορά δικαιώματα βοσκής και θέματα πολιτικής εκπροσώπησης.

«Η μεγάλη πλειονότητα των θυμάτων των επιθέσεων φαίνεται ότι μπήκε στο στόχαστρο επειδή ανήκε στην κοινότητα των Χεμά (τουλάχιστον 402 μέλη αυτής της κοινότητας σκοτώθηκαν μεταξύ του Δεκεμβρίου του 2017 και του Σεπτεμβρίου του 2019)», υπογραμμίζεται στην έκθεση αυτή που συντάχθηκε από κοινού από την Αποστολή του ΟΗΕ στο Κονγκό και το Γραφείο του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

«Ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της σύγκρουσης είναι ο έλεγχος των εδαφών από τους Λεντού», προστίθεται στην έκθεση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!