Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Γαλλο-ισπανική επιχείρηση για να διαλυθεί διαδήλωση για την Καταλονία
[Newsbeast]: Γαλλο-ισπανική επιχείρηση για να διαλυθεί διαδήλωση για την Καταλονία

[Newsbeast]: Γαλλο-ισπανική επιχείρηση για να διαλυθεί διαδήλωση για την Καταλονία

Οι διαδηλωτές είχαν αποκλείσει αυτοκινητόδρομο που συνδέει τις δύο χώρες

Επιχείρηση για να διαλύσει συγκέντρωση εκατοντάδων διαδηλωτών υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας , οι οποίοι είχαν αποκλείσει για σχεδόν 24 ώρες σημαντικό αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Καταλονία με τη Γαλλία, ξεκίνησε σήμερα το πρωί η γαλλική αστυνομία για την αντιμετώπιση των ταραχών.

Η αστυνομία στην γαλλική πλευρά των συνόρων στο μεθοριακό σημείο της Λα Ζονκέρα ωθούσε τους διαδηλωτές στην ισπανική πλευρά, απομακρύνοντας αντικείμενα από τον αυτοκινητόδρομο AP-7 που συνδέει τη Γαλλία με τη νότια Ισπανία, ο οποίος είχε αποκλειστεί και στα δύο ρεύματα από τους διαδηλωτές, όπως περιγράφει το ΑΜΠΕ.

Σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές πρόκειται για κοινή επιχείρηση των γαλλικών και των ισπανικών δυνάμεων της τάξης, η οποία άρχισε σήμερα το πρωί για να απομακρυνθούν οι διαδηλωτές.

«Κοινή γαλλο-ισπανική επιχείρηση για την άρση του αποκλεισμού του αυτοκινητόδρομου διεξάγεται από τις 07:30 τοπική ώρα (08:30 ώρα Ελλάδος), δήλωσε αξιωματούχος της νομαρχίας Ανατολικών Πυρηναίων στη νότια Γαλλία στο AFP.

Οι υπέρμαχοι της ανεξαρτησίας της Καταλονίας που είχαν αποκλείσει από χθες τον αυτοκινητόδρομο Μονπελιέ-Βαρκελώνη προέβλεπαν να συνεχίσουν τον αποκλεισμό του σήμερα και αύριο.

Οι αρχές εξέτρεψαν χθες την κυκλοφορία των φορτηγών και των άλλων οχημάτων σε άλλη μικρότερη οδική αρτηρία, την ώρα που οι διαδηλωτές εγκαθιστούσαν τσιμεντένια οδοφράγματα στον αυτοκινητόδρομο και έστηναν σκηνή για την πραγματοποίηση συναυλιών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!