Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Η Γαλλία θα υποδεχθεί 30 πρόσφυγες από το πλοίο της ιταλικής ακτοφυλακής Gregoretti
[Newsbeast]: Η Γαλλία θα υποδεχθεί 30 πρόσφυγες από το πλοίο της ιταλικής ακτοφυλακής Gregoretti

[Newsbeast]: Η Γαλλία θα υποδεχθεί 30 πρόσφυγες από το πλοίο της ιταλικής ακτοφυλακής Gregoretti

Προηγήθηκε ευρωπαϊκή συμφωνία για την αποβίβασή τους

Η Γαλλία δεσμεύτηκε να δεχθεί τριάντα «πρόσφυγες» από τους περίπου 100 μετανάστες που θα αποβιβαστούν σήμερα στην Ιταλία, έπειτα από αποκλεισμό μιας εβδομάδας πάνω στο Gregoretti, ένα πλοίο της ιταλικής ακτοφυλακής, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έπειτα από την επίτευξη μιας ευρωπαϊκής συμφωνίας για την αποβίβασή τους, πέντε χώρες μέλη της ΕΕ (Γαλλία, Γερμανία, Πορτογαλία, Λουξεμβούργο, Ιρλανδία) καθώς και η ιταλική Εκκλησία, δέχθηκαν να αναλάβουν την ευθύνη των μεταναστών αυτών που είχαν αναχωρήσει από τη Λιβύη και διασώθηκαν στη θάλασσα.

Ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ «έδωσε τη συγκατάθεσή του» προκειμένου «τριάντα άτομα, πρόσφυγες και όχι οικονομικοί μετανάστες» να γίνουν δεκτοί στη Γαλλία τις επόμενες ημέρες, ανέφερε το υπουργείο του.

Υπό αυτή την οπτική, μέλη του Γαλλικού Γραφείου Προστασίας των Προσφύγων και των Απάτριδων (Ofpra) θα μεταβούν στην Ιταλία σε «μερικές ημέρες».

Η Γαλλία, διευκρινίζει το υπουργείο, είναι «η χώρα που υποδέχεται τους περισσότερους με αυτή τη μέθοδο», δηλαδή μετά την αποβίβαση μεταναστών στις ευρωπαϊκές ακτές.

Προτού δώσει τη συμφωνία του, το Παρίσι «απαίτησε και η ίδια η Ιταλία» να υποδεχθεί ορισμένους από τους μετανάστες αυτούς.

Την περασμένη εβδομάδα, δεκατέσσερις ευρωπαϊκές χώρες έδωσαν τη συγκατάθεσή τους, εκ των οποίων οι οκτώ με «ενεργό τρόπο» προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία ένας «μηχανισμός αλληλεγγύης» με στόχο την ανακατανομή των προσφύγων που διασώζονται στη Μεσόγειο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!