Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Newsbeast]: Η Γαλλία προτείνει «σύμφωνο ανάπτυξης» για την ευρωζώνη
[Newsbeast]: Η Γαλλία προτείνει «σύμφωνο ανάπτυξης» για την ευρωζώνη

[Newsbeast]: Η Γαλλία προτείνει «σύμφωνο ανάπτυξης» για την ευρωζώνη

Εντείνονται οι πιέσεις προς το Βερολίνο

Σε μία προφανή αναφορά στην Γερμανία, η Γαλλία αυξάνει την πίεση καλώντας τις χώρες της ευρωζώνης που διαθέτουν δημοσιονομικά περιθώρια να ενισχύσουν τις επενδύσεις, συντασσόμενη με την γραμμή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και τον πρόεδρό της, ο οποίος ανήγγειλε χθες ένα ισχυρό κοκτέιλ μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης για τα 19 μέλη της ευρωζώνης.

Προσερχόμενος σήμερα στην άτυπη συνεδρίαση των ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών, ο υπουργός της Γαλλίας Μπρουνό Λε Μερ δήλωσε ότι θα παρουσιάσει πρόταση για ένα «σύμφωνο ανάπτυξης» και επανέλαβε την έκκληση που απηύθυνε χθες και ο Μάριο Ντράγκι: «Στην ζώνη του ευρώ υπάρχει έλλειψη ανάπτυξης. Δεν πρέπει να αρκούμαστε στο σημερινό επίπεδο ανάπτυξης στην ευρωζώνη…Χρειάζονται περισσότερες επενδύσεις εκ μέρους των χωρών που διαθέτουν δημοσιονομικά περιθώρια», επέμεινε, επαναλαμβάνοντας το μήνυμα που απέστειλε πριν από μία εβδομάδα στο Στρασβούργο όταν, τότε, κατονόμασε την Γερμανία, την οικονομική δύναμη της ευρωζώνης προς την οποία στρέφονται όλα τα βλέμματα και οι εκκλήσεις για την ενεργητικότερη υποστήριξη της οικονομίας.

«Θα ήθελα να θυμίσω την γαλλική πρόταση για ένα Σύμφωνο Ανάπτυξης που βασίζεται σε τρεις πυλώνες: περισσότερες επενδύσεις από χώρες που έχουν το απαραίτητο δημοσιονομικό περιθώριο να επενδύσουν, περισσότερες μεταρρυθμίσεις από χώρες που στερούνται παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας και η ανάγκη να μειωθεί το επίπεδο δημοσίων δαπανών και δημόσιου χρέους». «Είναι πραγματικά ώρα να αποφασίσουμε και να έχουμε περισσότερες επενδύσεις, περισσότερη ανάπτυξη», δήλωσε ο Λεμέρ.

Η γαλλική θέση υποστηρίχθηκε και από τον υπουργό Οικονομικών του Λουξεμβούργου Πιερ Γκραμενιά, ο οποίος υπερθεμάτισε: «Οι χώρες που υπηρέτησαν καλά την δημοσιονομική τους ισορροπία έχουν περιθώρια και πρέπει να τα χρησιμοποιήσουν».

Τη στήριξή του εξέφρασε και ο αυστριακός υπουργός Οικονομικών Έντουαρτ Μίλερ: «Η οικονομία αποδυναμώνεται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!