Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Φτωχό το 66,6% των Ιταλών στο νότο της χώρας
[Newsbeast]: Φτωχό το 66,6% των Ιταλών στο νότο της χώρας

[Newsbeast]: Φτωχό το 66,6% των Ιταλών στο νότο της χώρας

Ξεπερνούν ακόμα και τους αλλοδαπούς

Παρουσιάστηκε σήμερα η ετήσια έκθεση της φιλανθρωπικής οργάνωσης Caritas σύμφωνα με την οποία  «οι Ιταλοί που μας ζητούν βοήθεια λόγω της φτώχειας στην οποία βρίσκονται στις νότιες περιφέρειες της χώρας είναι περισσότεροι από τους αλλοδαπούς».

Πιο αναλυτικά στα κέντρα βοήθειας της Caritas, τα οποία παρέχουν κυρίως τροφή, φάρμακα και ρουχισμό, σε πανιταλικό επίπεδο απευθύνονται κυρίως ξένοι σε ποσοστό 57,2%.

Όμως σε ό,τι αφορά τον νότο της χώρας (σε περιοχές που περιλαμβάνουν μεγάλες πόλεις όπως το Παλέρμο, τη Νάπολη και το Μπάρι) τα δεδομένα αλλάζουν: το 66,6% των ανθρώπων που μπαίνει σε ένα κέντρο Caritas για να ζητήσει βοήθεια έχει την ιταλική υπηκοότητα.

Συνολικά σε όλη την Ιταλία τα κέντρα παροχής βοήθειας της καθολικής αυτής οργάνωσης είναι 1.649. Κατά κύριο λόγο, οι πολίτες που ζητούν στήριξη έχουν οικονομικά προβλήματα (σε ποσοστό 76,9%), έχουν χάσει την δουλειά τους (57,2%) ή αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στην προσπάθεια να εξασφαλίσουν κατοικία (25%).

Τα στοιχεία που παρουσιάσθηκαν σήμερα δείχνουν και μια άλλη σαφή αλλαγή τάσης, σε ό,τι αφορά το όλο αυτό φαινόμενο: για πρώτη φορά, το ποσοστό των ανδρών που απευθύνθηκαν, κατά το 2015, στην Caritas (49,9%) ήταν ουσιαστικά ίδιο με εκείνο των γυναικών (50,1%).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!