Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: «Η φροντίδα παιδιών και συγγενών αφορά κυρίως στις γυναίκες»
[Newsbeast]: «Η φροντίδα παιδιών και συγγενών αφορά κυρίως στις γυναίκες»

[Newsbeast]: «Η φροντίδα παιδιών και συγγενών αφορά κυρίως στις γυναίκες»

Έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ για τον «Συνδυασμό Οικογενειακής Ζωής και Εργασίας»

Η φροντίδα παιδιών και συγγενών αφορά κυρίως στις γυναίκες, αν και συμβάλλουν και οι άνδρες, ενώ σημαντική είναι και η συμβολή από φίλους και συγγενείς (κυρίως παππούδες/γιαγιάδες).

Αυτό είναι ένα από τα βασικά συμπεράσματα της ειδικής έρευνας (ad hoc module 2018) της ΕΛΣΤΑΤ για τον Συνδυασμό Οικογενειακής Ζωής και Εργασίας , η οποία διεξήχθη παράλληλα με την έρευνα εργατικού δυναμικού το β’ τρίμηνο πέρυσι.

Σύμφωνα με την έρευνα, ευθύνες φροντίδας παιδιών ή εξαρτώμενων συγγενών αναφέρονται για περίπου έναν στους τρεις ερωτηθέντες, λίγο περισσότερο για τις γυναίκες και περισσότερο για τους αλλοδαπούς και τους απασχολουμένους. Η φροντίδα αφορά είτε σε παιδιά ηλικίας έως 14 ετών (26,5%) είτε σε εξαρτημένους συγγενείς ηλικίας 15 ετών και άνω (9,8%). Το 2% των ερωτηθέντων αναλαμβάνει ταυτόχρονα και τα δύο.

Όπως αναμενόταν, η φροντίδα των συγγενών αυξάνεται με την ηλικία των ερωτηθέντων, ενώ η φροντίδα των παιδιών είναι υψηλή μεταξύ των ατόμων ηλικίας 35- 44 ετών. Επίσης, η φροντίδα των παιδιών είναι υψηλότερη στους αλλοδαπούς, ενώ η φροντίδα των συγγενών είναι υψηλότερη στους Έλληνες πολίτες.

Η χρήση υπηρεσιών φροντίδας παιδιών ηλικίας έως 14 ετών ανέρχεται στο 31,9% των ατόμων που φροντίζουν μικρά παιδιά και το 24,6% χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες για όλα τα παιδιά, ενώ το 7,3% για κάποια από τα παιδιά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!