Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Φρικιαστικά εγκλήματα τα οποία παραγράφηκαν και οι δράστες μπορεί να ζουν δίπλα μας
[Newsbeast]: Φρικιαστικά εγκλήματα τα οποία παραγράφηκαν και οι δράστες μπορεί να ζουν δίπλα μας

[Newsbeast]: Φρικιαστικά εγκλήματα τα οποία παραγράφηκαν και οι δράστες μπορεί να ζουν δίπλα μας

Στυγερές εκτελέσεις και ένα μακελειό που δεν βρήκαν ποτέ τους φυσικούς τους φορείς

Πολύς λόγος έγινε το καλοκαίρι του 2019 για το νομοσχέδιο που προώθησε η κυβέρνηση για το νέο Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και τις αλλαγές που αυτό θα φέρει μελλοντικά. Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου στις 6/6/2019 το νέο νομοσχέδιο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουλίου του 2019 .

Η κίνηση της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να προωθήσει προς ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής το εν λόγω νομοθέτημα προξένησε πληθώρα αντιδράσεων ενώ έγινε δέκτης μύδρων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Αιχμή του δόρατος αποτέλεσε η τροποποίηση του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου.

Μάλιστα η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας έκανε λόγο για «παραγραφή σοβαρών υποθέσεων διαφθοράς οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί σκάνδαλα και βρίσκονται σε εξέλιξη. Όπως σχολίαζαν νομικοί, πως ενώ ο νομοθέτης προβλέπει ότι ενώ εκείνοι που διαπράττουν πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση, υπεξαίρεση, απάτη και απιστία σε βάρος του δημοσίου τιμωρούνται σε βαθμό κακουργήματος και καταδικάζονται σε κάθειρξη από 10 έως 15 έτη δεν συμβαίνει το ίδιο και στην περίπτωση της δωροδοκίας – δωροληψίας. Πρόκειται για αδικήματα που είναι συνώνυμα της «μίζας» και η υποβάθμιση τους σε πλημμελήματα θεωρείται βέβαιο πως θα τινάξει στον αέρα εμβληματικές δίκες που έχουν συνδεθεί με «μαύρο χρήμα».

Στην Ελλάδα ωστόσο έχουν παραγραφεί, ή είναι στα πρόθυρα της παραγραφής, υποθέσεις κακουργηματικής φύσεως και εγκλήματα που έχουν χαρακτηριστεί ειδεχθή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!