Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Newsbeast]: Φραγκογιάννης: Η Ελλάδα αναδύεται ως σημαντικός επενδυτικός προορισμός
[Newsbeast]: Φραγκογιάννης: Η Ελλάδα αναδύεται ως σημαντικός επενδυτικός προορισμός

[Newsbeast]: Φραγκογιάννης: Η Ελλάδα αναδύεται ως σημαντικός επενδυτικός προορισμός

Από το ελληνικό συνέδριο στην Ουάσινγκτον

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα αποτελεί έναν πυλώνα σταθερότητας που πλέον αναδύεται ως σημαντικός επενδυτικός προορισμός, εξέφρασε ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, σε ελληνικό συνέδριο στην Ουάσινγκτον .

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Έλληνας υπουργός εξήγησε ότι πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα, λόγω των παλαιών αλλά και των νέων προκλήσεων που συνδυάζονται σε μια ευμετάβλητη περιοχή όπως αυτή της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Υπό αυτό το πρίσμα, ο κ. Φραγκογιάννης ξεκαθάρισε ότι η προώθηση της πολιτικής σταθερότητας και ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου αποτελούν στρατηγική επιλογή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

Αναφορικά με τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η χώρα μας, ο υφυπουργός Εξωτερικών επισήμανε:

  • Στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, η Ελλάδα εκτιμά την περιφερειακή συνεργασία και την ένταξη των επιμέρους χωρών στην ΕΕ ως αποτελεσματικό εργαλείο για τη συνολική ανάπτυξη της περιοχής.
  • Η Ελλάδα επιδιώκει ενισχυμένο συντονισμό και συνεργασία για την ανάπτυξη της διασυνδεσιμότητας, των μεταφορών και των σχετικών υποδομών στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ως μέσο για την προσέγγιση μεταξύ χωρών και λαών.
  • Στην ανατολική Μεσόγειο, η Ελλάδα έχει στρατηγικό στόχο να προωθήσει την ειρήνη και τη σταθερότητα, μέσω μιας σειράς τριμερών σχεδίων συνεργασίας με το Ισραήλ, την Αίγυπτο, την Ιορδανία, τον Λίβανο και την Παλαιστίνη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!