Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Φόβοι ότι η αφρικανική πανώλη θα έρθει στην Ελλάδα
[Newsbeast]: Φόβοι ότι η αφρικανική πανώλη θα έρθει στην Ελλάδα

[Newsbeast]: Φόβοι ότι η αφρικανική πανώλη θα έρθει στην Ελλάδα

Παρέμβαση της Μαρίας Σπυράκη στην Ευρωβουλή και σειρά πρωτοβουλιών από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Την κινητοποίηση των αρμόδιων κοινοτικών υπηρεσιών για τα αυξανόμενα κρούσματα αφρικανικής πανώλης των χοίρων στην Τουρκία και τους κινδύνους να εισέλθει η ζωονόσος στην Ελλάδα, προκαλεί η παρέμβαση της Ευρωβουλευτή της ΝΔ Μαρίας Σπυράκη.

Όπως αναφέρει στην απάντησή της η Επίτροπος για θέματα υγείας Στέλλα Κυριακίδη, η Κομισιόν μέχρι σήμερα δεν είχε πληροφορίες για την ύπαρξη αφρικανικής πανώλης στην Τουρκία.

Στην ερώτησή της η κ. Σπυράκη αναφέρθηκε στα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα της αφρικανικής πανώλης των χοίρων στην Τουρκία, γεγονός που όπως παρατηρούσε αύξανε τις πιθανότητες η αφρικανική πανώλη των χοίρων να περάσει και στην Ελλάδα, ειδικότερα στην περιοχή του Έβρου και της Μακεδονίας.

Πρόσθετε δε ότι οι κτηνιατρικές υπηρεσίες τονίζουν ότι η γεωγραφική εξάπλωση του ιού της ΑΠΧ επιτάσσει την εντατικοποίηση της εφαρμογής των μέτρων πρόληψης.

Στην απάντησή της η Επίτροπος ανέφερε ότι η Επιτροπή συλλέγει πληροφορίες αναφορικά με την υγειονομική κατάσταση των ζώων στην ΕΕ και τις γειτονικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών σχετικά με την αφρικανική πανώλη των χοίρων (ΑΠΧ), μέσω του συστήματος κοινοποίησης ζωονόσων (ADNS) της ΕΕ.

Στην ιστοσελίδα της Επιτροπής παρέχονται συνοπτικές πληροφορίες. Οι πληροφορίες αυτές περιλαμβάνουν χάρτη και τον αριθμό των εστιών και των κρουσμάτων σε αγριόχοιρους που σχετίζονται με την αφρικανική πανώλη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!