Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Η φωτογραφία που αποτυπώνει την κρίση στο βρετανικό σύστημα υγείας
[Newsbeast]: Η φωτογραφία που αποτυπώνει την κρίση στο βρετανικό σύστημα υγείας

[Newsbeast]: Η φωτογραφία που αποτυπώνει την κρίση στο βρετανικό σύστημα υγείας

Το άρρωστο μωρό που έφτασε μέχρι το κοινοβούλιο της χώρας

Ο πρώην υπουργός της Βρετανίας Νάιτζελ Λόσον αποκαλούσε το Εθνικό Σύστημα Υγείας- NHS «εθνική θρησκεία» της χώρας του. Καύχημα της Βρετανίας από το 1948,πέμπτος εργοδότης στον κόσμο με 1,5 εκατομμύριο μισθωτούς, το δημόσιο σύστημα υγείας της Βρετανίας περνά τον φετινό χειμώνα μια πρωτοφανή κρίση.

Όπως γράφει το ΑΜΠΕ, ο Ερυθρός Σταυρός κάνει λόγο για «ανθρωπιστική κρίση» ενώ οι γιατροί μιλούν για συνθήκες «τρίτου κόσμου». Κι όλα αυτά συμπυκνώθηκαν στη φωτογραφία του μικρού Τζακ, 22 μηνών, εικόνα που έκανε τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και δημοσιεύτηκε στην πρώτη σελίδα της Daily Mirror. Ο μικρός, μόνο με την πάνα του,κοιμάται πάνω σε δύο πλαστικές καρέκλες, καθώς δεν υπάρχει κρεβάτι. Παρά το γεγονός ότι υπήρχε υποψία για μηνιγγίτιδα, ο Τζακ περίμενε πέντε ώρες στα επείγοντα περιστατικά πριν τον εξετάσει γιατρός.

Το NHS αντιπροσωπεύει ένα κρίσιμο πολιτικό στοίχημα που κρίνει εκλογές. Οι οπαδοί του Brexit είχαν καταστήσει το δημόσιο σύστημα υγείας ένα από τα κύρια θέματα της εκστρατείας τους, υποσχόμενοι να γεμίσουν τα ταμεία του με τα χρήματα που δεν θα χρειαζόταν πλέον να στέλνουν στις Βρυξέλλες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!