Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Φωτίου: Αυξημένη μοριοδότηση εργαζομένων στις κοινωνικές δομές
[Newsbeast]: Φωτίου: Αυξημένη μοριοδότηση εργαζομένων στις κοινωνικές δομές

[Newsbeast]: Φωτίου: Αυξημένη μοριοδότηση εργαζομένων στις κοινωνικές δομές

«Προσπαθούμε να βρεθεί μια λύση»

Για το ζήτημα των κοινωνικών δομών μίλησε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, τονίζοντας ότι είναι εξασφαλισμένη η αυξημένη μοριοδότηση των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές, ενώ παράλληλα υπογράμμισε πως έγινε ένας συνολικός σχεδιασμός ώστε κάθε δήμος να έχει τουλάχιστον μία κοινωνική δομή.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο, επισήμανε ότι «δόθηκε και τρίτη παράταση για το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ(σ.σ λήγει 31/10) που αφορά τους εργαζόμενους στις δομές πρόνοιας, το οποίο είχε λήξει από τον Σεπτέμβριο του 2015 . Το νέο ΕΣΠΑ θα αφορά 1400 εργαζόμενους και προσπαθεί να βρεθεί μια λύση για το διάστημα μεταξύ της λήξης του παλιού προγράμματος και της έναρξης του νέου».

Η κ. Φωτίου υπογράμμισε ότι «μοριοδοτήσαμε επάνω από τα μόρια της ανεργίας τους εργαζόμενους στις δομές φτώχειας για να έχουν προτεραιότητα για να μην χάσουμε την εμπειρία τους.  Κάθε φορά που δίνουμε παράταση στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ με βάση το οποίο απασχολούνται οι 800 εργαζόμενοι, οι δήμοι και οι περιφέρειες χαλάρωναν».

Όσον αφορά στην εξασφάλιση των 760 εκ. για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης υποστήριξε πως «εμείς λέμε ότι τα έχουμε η κυβέρνηση λέει ότι κάθε δήμος πρέπει να έχει το ΚΕΑ που δεν είναι μόνο ο επιδοματικός του χαρακτήρας αλλά ένα 10% θα βρει εργασία όλη η συζήτηση αφορά για το αν έχει η κυβέρνηση τη δυνατότητα να διαθέσει τα χρήματα έτσι όπως πρέπει».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!