Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Newsbeast]: Η Ford και ο Κοντορεβιθούλης
[Newsbeast]: Η Ford και ο Κοντορεβιθούλης

[Newsbeast]: Η Ford και ο Κοντορεβιθούλης

Τεχνολογία πλοήγησης με «ψίχουλα»

Τα ψίχουλα μπορεί να μην αποδείχτηκαν η καλύτερη λύση για να σημαδέψει την πορεία του ο Κοντορεβιθούλης, αλλά είναι ιδανικά για να μην χάνονται οι λάτρεις της περιπέτειας στις off-road περιηγήσεις τους.

Όταν ταξιδεύουμε στην ύπαιθρο σε off-road επιφάνειες, τα τοπόσημα και οι σημάνσεις μπορεί να είναι δυσδιάκριτα, ενώ πολλές φορές τα συμβατικά συστήματα πλοήγησης ενδέχεται να έχουν περιορισμένες δυνατότητες.

Ωστόσο, σε αυτές τις περιστάσεις μπορούμε να υπολογίζουμε σε μία χείρα βοηθείας, όπως το νέο Ford Ranger Raptor που δημιουργεί ίχνη πλοήγησης αφήνοντας στο πέρασμά του -για κάθε δευτερόλεπτο που περνά- μία εικονική καρφίτσα, βοηθώντας με τον τρόπο αυτό τους οδηγούς να βρουν εύκολα το δρόμο της επιστροφής.

«Είτε πρόκειται για επαγγελματική αποστολή, ή για ένα ταξίδι περιπέτειας, το Raptor είναι γεννημένο για να απολαμβάνει απεριόριστη ελευθερία σε off-road διαδρομές» δήλωσε ο Leo Roeks, στέλεχος της μάρκας. «Τα ίχνη πλοήγησης (breadcrumbs) είναι ένας απλός αλλά αποτελεσματικός τρόπος που βοηθά τους οδηγούς να εντοπίζουν με ακρίβεια το δρόμο τους, όσο κι αν έχουν απομακρυνθεί από την αφετηρία.»

Το βίντεο που ακολουθεί, δείχνει πως το σύστημα πλοήγησης «απομνημονεύει» ίχνη στο διάβα του Raptor, το οποίο πολλές φορές κινείται εκεί όπου δεν υπάρχουν δρόμοι, με συνέπεια ο μόνος δρόμος επιστροφής να είναι αυτός του «πήγαινε».

Νίκος Τσάδαρης

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!