Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Φλαμπουράρης: Η κυβέρνηση πράττει τα αντίθετα απ’ αυτά που υποσχέθηκε
[Newsbeast]: Φλαμπουράρης: Η κυβέρνηση πράττει τα αντίθετα απ’ αυτά που υποσχέθηκε

[Newsbeast]: Φλαμπουράρης: Η κυβέρνηση πράττει τα αντίθετα απ’ αυτά που υποσχέθηκε

Δριμεία επίθεση του βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση για το προσχέδιο του προϋπολογισμού

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Φλαμπουράρης μιλώντας στη συζήτηση για το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2020. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «η κυβέρνηση δεν υπερασπίζεται τη μεσαία τάξη, πράττει τα ακριβώς αντίθετα απ’ αυτά που υποσχέθηκε για την προστασία της ενώ στέλνει τους εργαζόμενους ανυπεράσπιστους στο λάκκο των λεόντων».

Κατά τον ίδιο, «αυτό φαίνεται από τις επιλογές της σε τρεις κρίσιμους τομείς:

  1. Οι επιλογές της Κυβέρνησης όπως αποτυπώνονται στο προσχέδιο του Π/Υ του 2020, έχουν έντονα ταξικά χαρακτηριστικά κι αποδεικνύουν τον ισχυρό νεοφιλελεύθερο χαρακτήρα τους, αφού υπερασπίζονται τα συμφέροντα του πολύ μεγάλου κεφαλαίου, ενώ αντίθετα δεν υπερασπίζουν τη μικρή και μεσαία τάξη και τους εργαζόμενους. Αυτό εύκολα διαπιστώνεται από το γεγονός ότι οι παρεμβάσεις της ευνοούν κυρίως τις μεγάλες επιχειρήσεις (μείωση φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων από το 28% στο 24% και της φορολογίας των διανεμόμενων κερδών) οι οποίες έχουν κοστολογηθεί στα 635 εκ. €
  2. Παρά το φιλοεπενδυτικό προφίλ που ήθελε να καλλιεργήσει προεκλογικά, οι σημερινές της προθέσεις δεν το επιβεβαιώνουν. Μειώνει το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων κατά 600 εκ. € για το 2019 με αποτέλεσμα να διοχετεύονται λιγότεροι πόροι για δημόσιες επενδύσεις από ότι δαπανήθηκαν το 2018 επί της δικής μας διακυβέρνησης, επενδύσεις οι οποίες είναι δυνατόν να αυξήσουν την εγχώρια ζήτηση και να προσελκύσουν ξένα κεφάλαια. Κι αυτό δεν συνάδει με την πρόβλεψη της ίδιας, για ανάπτυξη ύψους 2,8%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!