Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Newsbeast]: Το φυτό με προσωπικότητα που τραβά… selfies
[Newsbeast]: Το φυτό με προσωπικότητα που τραβά… selfies

[Newsbeast]: Το φυτό με προσωπικότητα που τραβά… selfies

Γνωρίστε τον Pete τη φτέρη, ένα φιλάρεσκο φυτό διαφορετικό από τα άλλα

Ένα φυτό έβγαλε την πρώτη selfie του βοτανικού κόσμου, κάτι που θα το μετατρέψει σίγουρα στον πρώτο μη ανθρώπινο influencer του Instagram !

Χρησιμοποιώντας τη δική της ενέργεια, η φτέρη που ονόμασαν «Pete» τράβηξε πρόσφατα μια φωτογραφία της μέσω ψηφιακής κάμερας.

Πλέον το φυτό τραβά μία φωτογραφία του ανά 20 δευτερόλεπτα, εντυπωσιάζοντας τους ερευνητές, καθώς ξεπέρασε τις προσδοκίες τους.

Κι ενώ το πράγμα μοιάζει με φτηνό μαρκετίστικο κόλπο, για την επιστήμη είναι αποφασιστικής σημασίας, καθώς μπορεί να φέρει την επανάσταση σε πολλούς τομείς προστασίας και διατήρησης της φύσης.

Ο Pete είναι λοιπόν τμήμα ενός εξελισσόμενου πειράματος της Ζωολογικής Εταιρίας του Λονδίνου στον τοπικό ζωολογικό κήπο που επιστρατεύει φυσιολογικές διαδικασίες για την παραγωγή ενέργειας.

Μια σειρά από διαφορετικά βακτήρια, μύκητες και άλλοι μικροοργανισμοί ζουν στο χώμα γύρω από τις ρίζες του φυτού και τρέφονται από τη βιοΰλη που απελευθερώνει εκείνο στο χώμα. Όταν τα βακτήρια διασπούν τη βιοΰλη, ηλεκτρόνια απελευθερώνονται ως υποπροϊόν, τα οποία συλλέγονται από τα κύτταρα του φυτού.

Αυτή η ενέργεια είναι τις περισσότερες φορές αρκετή για να τροφοδοτήσει έναν μικρό λαμπτήρα LED (σαν τα πειράματα με την πατάτα που κάνουν στο σχολείο), το πείραμα κατάφερε ωστόσο να χρησιμοποιήσει την ενέργεια για να κάνει μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή να δουλέψει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!