Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Newsbeast]: Φυσικό αέριο (CNG): Η άμεση λύση
[Newsbeast]: Φυσικό αέριο (CNG): Η άμεση λύση

[Newsbeast]: Φυσικό αέριο (CNG): Η άμεση λύση

Καθαρό, ασφαλές και οικονομικό προσφέρει σήμερα αυτό, που οι άλλοι υπόσχονται για αύριο

Αυτοκίνητο: μια ανθρώπινη εφεύρεση 200 χρόνων, που μεταφέρει τις ελπίδες και τα όνειρα της ανθρωπότητας. Χαρακτηριστικούς σταθμούς της εξέλιξης αυτής, θα μπορούσαν να αποτελέσουν οι 3 προηγούμενες βιομηχανικές επαναστάσεις. Άραγε, μπορεί η 4η βιομηχανική επανάσταση να αποτελέσει έναν νέο σταθμό και, αν ναι, πόσο μεγάλη θα είναι η σημασία, που θα έχει η επανάσταση αυτή για τη σύγχρονη ανθρώπινη ιστορία;

Ένα τέτοιο ερώτημα, αλλά από διαφορετική οπτική, προβληματίζει τον σύγχρονο άνθρωπο όσον αφορά τη μετάβασή του από κάποιο συμβατικό – βενζινοκίνητο – όχημα σε κάποιο ηλεκτρικό. Οι απόψεις πάνω στο θέμα διίστανται. Άλλοι πιστεύουν ότι τα ηλεκτροκίνητα οχήματα είναι οικολογικά και ότι θα έχουν θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον, άλλοι πάλι θεωρούν πως με έμμεσους τρόπους θα είναι το ίδιο ρυπογόνα και επιπλέον καταστρέφουν την ευχαρίστηση που πηγάζει από την οδήγηση.

Υπάρχει όμως και η άμεση λύση, που έρχεται από αλλού: το φυσικό αέριο κίνησης (CNG) . Καθαρό, ασφαλές και οικονομικό προσφέρει σήμερα αυτό, που οι άλλοι υπόσχονται για αύριο.

Η κατανάλωση ενός αυτοκινήτου παίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή μοντέλου, αφού, τόσο το κόστος της βενζίνης, όσο και του πετρελαίου έχει αυξηθεί σημαντικά. Το πιο οικονομικό, με μεγάλη διαφορά, καύσιμο είναι το φυσικό αέριο κίνησης, διότι ένα όχημα, που κινείται με φυσικό αέριο, «καίει» σχεδόν 3 με 4 ευρώ/100 χλμ. Και αυτό είναι κάτι, που δεν ισχύει μόνο στις εργοστασιακές μετρήσεις, αλλά και στην πραγματικότητα, όπως έχουμε διαπιστώσει και εμείς από τις δοκιμές των αυτοκινήτων με κινητήρες φυσικού αερίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!