Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Φίλης: Η συζήτηση για διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας έχει ήδη αρχίσει
[Newsbeast]: Φίλης: Η συζήτηση για διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας έχει ήδη αρχίσει

[Newsbeast]: Φίλης: Η συζήτηση για διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας έχει ήδη αρχίσει

Τι λέει ο υπουργός Παιδείας για τις ψήφους που συγκέντρωσε στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Η συζήτηση για το διαχωρισμό Κράτους- Εκκλησίας έχει ξεκινήσει δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, σημειώνοντας «βήματα θα κάνουμε και θα τα συζητήσουμε με συναίνεση». Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Φίλης είπε επίσης ότι οι υπουργοί που είχαν τεθεί στο στόχαστρο από μνημονιακά κέντρα επιδοκιμάστηκαν στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Απέδωσε τη δημοφιλία του στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, στις αλλαγές που έχουν τελεστεί και τις θετικές κρίσεις που απολαμβάνει το υπουργείο Παιδείας για την ετοιμότητα του στο άνοιγμα των σχολείων, για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και για τις αλλαγές στην εκπαιδευτική καθημερινότητα.

Σχολιάζοντας τη δεύτερη θέση που έλαβε σε ψήφους στην Κ.Ε. ο ίδιος αλλά και άλλοι υπουργοί σημείωσε ότι αυτό εξέφρασε «την αντίσταση του κόσμου της Αριστεράς» στην επίθεση «δολοφονίας χαρακτήρων».

Αναφορικά με τις αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ ο κ. Φίλης τόνισε ότι «δεν βιαζόμαστε» στο θέμα αυτό, καθώς στόχος είναι η ουσιαστική αναβάθμιση του Λυκείου, με ποιο τρόπο, δηλαδή θα αναδειχθεί το περιεχόμενο του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!