Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Newsbeast]: Fiat Chrysler και PSA συζητούν συνένωση δυνάμεων
[Newsbeast]: Fiat Chrysler και PSA συζητούν συνένωση δυνάμεων

[Newsbeast]: Fiat Chrysler και PSA συζητούν συνένωση δυνάμεων

Μπορεί να δημιουργηθεί κολοσσός αξίας 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Η ιταλοαμερικανική Fiat Chrysler και η γαλλική PSA, ιδιοκτήτρια της Peugeot, βρίσκονται σε συνομιλίες για πιθανή συνένωση δυνάμεων με στόχο τη δημιουργία μιας εκ των κορυφαίων αυτοκινητοβιομηχανιών στον κόσμο.

Αφού απέρριψε την προτεινόμενη συγχώνευση με την γαλλική ανταγωνίστρια Renault τον Ιούνιο, η Fiat Chrysler (FCA) επιβεβαίωσε σήμερα την προσπάθειά της να επιδιώξει μια εναλλακτική συμμαχία σε μια εποχή κατά την οποία οι αυτοκινητοβιομηχανίες βρίσκονται αντιμέτωπες με τεράστιες επενδύσεις με στόχο μεταξύ άλλων την ηλεκτροκίνηση, τη μείωση των εκπομπών ρύπων και τις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης.

Ωστόσο αν μια συνένωση δυνάμεων μεταξύ της Peugeot και της FCA καταφέρει να ξεπεράσει τα πολιτικά, οικονομικά και διοικητικά εμπόδια, η νέα επιχείρηση θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες διεθνώς βρίσκονται αντιμέτωπες με την προοπτική επιβράδυνσης της παγκόσμιας ζήτησης, η οποία συμπίπτει με τις μεγαλύτερες τεχνολογικές αλλαγές εδώ και έναν αιώνα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ οι δύο εταιρίες είπαν ότι βρίσκονται σε συνομιλίες για τη συνένωση των δυνάμεών τους σε μια συμφωνία που θα μπορούσε να δημιουργήσει έναν κολοσσό αξίας 50 δισεκ. δολαρίων, δήλωσε πηγή με γνώση του θέματος.

Το εποπτικό συμβούλιο της PSA αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα για να συζητήσει την πιθανή συμφωνία, δήλωσε άλλη πηγή με γνώση της υπόθεσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!