Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Το φαινόμενο Γκρέτα Τούνμπεργκ που διχάζει
[Newsbeast]: Το φαινόμενο Γκρέτα Τούνμπεργκ που διχάζει

[Newsbeast]: Το φαινόμενο Γκρέτα Τούνμπεργκ που διχάζει

«Στα μάτια μιας σκιτσογράφου φαντάζει ως μια οργισμένη φιγούρα Μάνγκα»

Με το «φαινόμενο Γκρέτα Τούνμπεργκ» , που διχάζει σιγά-σιγά όχι μόνο τους χρήστες του διαδικτύου, αλλά και τους σχολιαστές, ασχολούνται οι γερμανικές εφημερίδες, αλλά κι άλλων ευρωπαϊκών χωρών. «Ένας καλλιτέχνης την ζωγραφίζει σαν την θηλυκή έκδοση του Φραγκίσκου της Ασίζης» γράφει χαρακτηριστικά η Frankfurter Allgemeine Zeitung.

«Στα μάτια μιας σκιτσογράφου φαντάζει ως μια οργισμένη φιγούρα Μάνγκα που με γουρλωμένα μάτια ζητά τον λόγο από τους ισχυρούς φωνάζοντας. Και μια φεμινίστρια την παρουσιάζει με σφιγμένο πρόσωπο ως ένα οργισμένο κορίτσι που αλλάζει τον κόσμο. Η Γκρέτα Τούνμπεργκ δεν είναι πια το 16χρονο κορίτσι από τη Σουηδία που με το σύνθημα «σχολική απεργία» κάθεται έξω από το σουηδικό κοινοβούλιο και καταγγέλλει την πολιτική για το κλίμα. Είναι στο δρόμο για να γίνει από εικόνα της αντίστασης σε χαλκομανία της κουλτούρας μας».

Η βουλγαρική εφημερίδα Trud είναι πιο επικριτική. «Ποιος ωφελείται από αυτήν τη μαζική υστερία;» διερωτάται. «Το πρότζεκτ Γκρέτα έχει ως απαρχή τη σοβαρή διατάραξη της παγκόσμιας οικονομίας. Κάθε κερδοσκόπος θα πέταγε από τη χαρά του βγαίνοντας με γεμάτες τις τσέπες από μια τεχνητή κρίση για το κλίμα. … Πρόκειται για μια προσπάθεια ενταφιασμού της παγκόσμιας βιομηχανίας ενέργειας και αναζήτησης εναλλακτικής … στην κορυφή αυτoύ του παραλογισμού τοποθετήθηκε ένα 16χρονο κορίτσι που δεν έχει την παραμικρή ιδέα περί τίνος πρόκειται».

Αντίθετα η δανική Politiken, σύμφωνα με τη Deutsche Welle , την υπερασπίζεται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!