Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Newsbeast]: FAZ: Η Ελλάδα επανακτά την εμπιστοσύνη στην κεφαλαιαγορά
[Newsbeast]: FAZ: Η Ελλάδα επανακτά την εμπιστοσύνη στην κεφαλαιαγορά

[Newsbeast]: FAZ: Η Ελλάδα επανακτά την εμπιστοσύνη στην κεφαλαιαγορά

«Η ανάπτυξη της χώρας ξεπέρασε αυτήν της Γερμανίας και της Γαλλίας»

«Τα ασφάλιστρα κινδύνου της Ελλάδας έχουν μειωθεί σημαντικά από την αρχή του έτους», αναφέρει με δημοσίευμά της η Frankfurter Allgemeine Ζeitung , η οποία προσθέτει πως «και η πρόβλεψη ανάπτυξης για το 2019 είναι επίσης υψηλότερη από τον μέσο όρο της Ε.Ε. Τώρα η χώρα θέλει να ξεπληρώσει και το χρέος της νωρίτερα».

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μεταξύ άλλων η γερμανική εφημερίδα τονίζει: «Η Ελλάδα επανακτά την εμπιστοσύνη στην κεφαλαιαγορά. Αυτό δεν το αντανακλά μόνο η επιτυχής έκδοση ενός δεκαετούς ομολόγου στις 5 Μαρτίου, ακόμα περισσότερο εντυπωσιάζει η μείωση του ασφαλίστρου κινδύνου: Από την αρχή του έτους η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου της Ελλάδας μειώθηκε από 4,3 σε κάτω από 3,3%, κάτι το οποίο συνδέεται στην αγορά ομολόγων με αντίστοιχα κέρδη. Η απόδοση βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2005.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών επωφελείται επίσης από την ελληνική αναγέννηση: ο δείκτης ASE έχει αυξηθεί κατά 26% από την αρχή του έτους. Έστω και αν οι αγορές μετοχών ανά τον κόσμο έχουν ανακάμψει από τις απώλειες του δεύτερου μισού του 2018, η ελληνική εξέλιξη επισκιάζει τις περισσότερες άλλες αγορές. Τα κέρδη των μετοχών του ελληνικού χρηματιστηρίου είναι τα δεύτερα υψηλότερα μεταξύ των 94 κορυφαίων χρηματιστηριακών δεικτών εφέτος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!