Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Newsbeast]: «Η εξομολόγηση ενός βαμπίρ – Η φθορά» στο θέατρο του Νέου Κόσμου
[Newsbeast]: «Η εξομολόγηση ενός βαμπίρ – Η φθορά» στο θέατρο του Νέου Κόσμου

[Newsbeast]: «Η εξομολόγηση ενός βαμπίρ – Η φθορά» στο θέατρο του Νέου Κόσμου

Παρουσίαση θεατρικών παραστάσεων στο newsbeast.gr

«Ποιος αντιστέκεται στη φθορά. Τίποτε πιο άφθαρτο από την φθορά». Με μια φανταστική εξομολόγηση-ομιλία, ένα «ανυπόστατο» πρόσωπο απευθύνεται σ’ ένα «ανύπαρκτο» κοινό.

Γράφει η Χαρά Κιούση

Είναι το alter ego του συγγραφέα, το βαμπίρ που οδηγεί τα πάντα στον θάνατο. Γιατί επιλέγεται ένα βαμπίρ, ένας αιμοπότης με απόκρυφες δυνάμεις. Είναι δημιούργημα της φαντασίας ή ο επικίνδυνος γητευτής, το θύμα ή ο θύτης σε μια απεγνωσμένη αναζήτηση; «Ένα φθαρμένο πλάσμα που ψάχνει την αφθαρσία».

Ομολογώ ότι δυσκολεύτηκα να επικοινωνήσω, να αντιληφθώ καλά τον λόγο διότι δεν έχω διαβάσει το βιβλίο. Υπάρχει μια πολύ προσωπική και ιδιότυπη γραφή, «μια λοξή και πειραγμένη οπτική σε λόγο συμπυκνωμένο, που τον εκφέρει ένας ήρωας ο οποίος έχει υποστεί έναν ισχυρό νευρικό κλονισμό. Οι λέξεις αιρετικές, επαναλαμβανόμενες, αλληλοσκοτώνονται, αλληλοπαραδίνονται, αλληλοϋπονομεύονται στην αλλοίωση και στη φθορά, σε μια εσωτερική διαδρομή υπαρξιακής αγωνίας και φυσικής νομοτέλειας.

Η φθορά -«εμπράγματος σαδισμός της φύσεως»- ακολουθεί και οικειοποιείται την παρακμή, την αποσύνθεση, την απώλεια, τον εκφυλισμό, τον ξεπεσμό. Σφετερίζεται τη μείωση του κύρους, την αξία του ήθους και της συνείδησης, μονοπωλεί τη διαφθορά και την καταστροφή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!